Image
2019-01-09 - 09:20

Kuyumculuk Sektöründe Taksit İsteği

Post

Kuyumculuk ve mücevherat alanında faaliyet gösteren isimlerden olan Sefa Genç taksit ve esnafı rahatlatma konusunda en yakın sürede müdahale yapılması gerektiğini belirtti.

Kuyumculuk sektöründe ağustos ayında taksitlerin kaldırılmasının ardından pırlanta ve altına olan talebin azaldığını belirten Genç, kişilerin değerli madenlerden çok farklı türde hediyelik ürünlere yöneldiğini, değerli maden almak isteyenlerin ise kredi çekme durumunda kaldıklarını belirtti. 

"Altın ve Pırlanta da Kredi Kartına Taksit Gelmeli"

Kredi kartı ile taksitlerin tekrar geri gelmesi konusunda düşüncelerini belirten Genç ,"Müşterilerimiz ürünlerimizi inceliyor, bilgi veriyoruz, beğeniyorlar fakat tam ödeme durumunda taksit seçeneğinin olmadığını öğrendiklerinde, teşekkür ederek farklı bir ürün grubuna yöneliyorlar. Müşterilerimizide anlayabiliyoruz, bu hayat şartlarında tek seferde yüksek rakamlı ödemeler kişinin ekonomisinin dengesini bozabilir. Daha sağlam adımlarla gitmeyi tercih ettikleri için değerli maden ürünlerinden vazgeçiyorlar. Bu durumda esnaf içinde zor bir süreç başlıyor. Müşteri, istediği ürünü alamıyor. Esnaf, kazanç sağlayamıyor. Doların yükselişinin etkileri taksitlerin kaldırılmasıyla  daha kötü duruma gelmiş durumda ve daha kötüye gitmemesi adına neredeyse tüm piyasadaki satıcı firmalar kampanyalara, hatta zararına satış yapma durumuna gidiyorlar. Ellerindeki ürünleri hızlı şekilde eritmek isteyen mağazalar zararına satarken bile müşteri bulmakta zorlanabiliyor. Bu konu ile ilgili en kısa sürede çözüm bekliyoruz." dedi

Kur Alış Satış
Altın
...
- -
Ons
...
- -
Dolar
...
- -
Euro
...
- -
Euro/Dolar
...
- -
Dolar/Kg
...
- -
Euro/Kg
...
- -
Gümüş
...
- -
Alış Satış
Dolar
...
- -
Euro
...
- -
Sterlin
...
- -
Japon Yeni
...
- -
Kanada Doları
...
- -
Avustralya Doları
...
- -
Norveç Kronu
...
- -
Danimarka Kronu
...
- -
İsveç Kronu
...
- -
İsviçre Frangı
...
- -
Suudi Riyali
...
- -
Alış Satış
Çeyrek(Yeni)
...
- -
Çeyrek(Eski)
...
- -
Yarım(Yeni)
...
- -
Yarım(Eski)
...
- -
Tam(Yeni)
...
- -
Tam(Eski)
...
- -
Ata(Yeni)
...
- -
Ata(Eski)
...
- -
Ata5(Yeni)
...
- -
Ata5(Eski)
...
- -
Ata2.5
...
- -
Reşat
...
- -
Gremse(Yeni)
...
- -
Gremse(Eski)
...
- -

Kur Çevirici

Miktar


10:59 büyük