Image
2020-11-25 - 18:30

Avrupa Merkez Bankası , finansal istikrarın önündeki tehlikelere dikkat çekti

Post

Avrupa Merkez Bankası Pandemi krizi etkisi altında , Euro Bölgesi'ne ilişkin 6 aylık Finansal İstikrar Değerlendirme raporunu yayınladı. Raporda Avrupa ülkelerinin korona virüs (covid19) salgınından etkilenen ekonomisinin geleceğini anlatıyor.

KORONA VİRÜS SALGININDAN DAHA ÇOK ETKİLENENLERDE DAHA KESKİN BİR DÜŞÜŞ GÖRÜLDÜ

Raporda, ekonomik faaliyetlerin 2020'nin ikinci çeyreğinde tüm Euro Bölgesi ülkelerinde keskin bir şekilde daraldığı, salgından en fazla etkilenen ülkelerde GSYH'de daha keskin bir düşüş görüldüğü belirtilerek, şöyle denildi:

"İlkbaharın sonlarından itibaren salgına yönelik tedbirlerin gevşetilmesi, ekonomik faaliyetlerde bir toparlanma oluşturdu. Bununla birlikte korona virüs vakalarında son artış ve buna bağlı olarak birçok ülkede kamuda tedbirlerin yeniden uygulanmasıyla Euro Bölgesi'ndeki ekonomik iyileşme beklenenden daha hızlı bir şekilde ivme kaybetti."

"POLİTİKA YAPICILAR, EKONOMİDEKİ DÜZENSİZ VEÇARPIK TOPARLANMAYA KARŞI HAZIRLIKLI OLMALI"

Raporda, politika yapıcıların ekonomideki düzensiz toparlanmaya karşı hazırlıklı olmaları gerektiği kaydedildi.

Korona virüs krizinde hükümetler tarafından sağlanan teşvikler ve yardımların Euro Bölgesi'nde risklerin kısa vadede sınırlandırılması için destek sağladığı belirtildi. Ayrıca bu yardımlara hızlı bir şekilde son verilmesinin şirketler ve hane halkı üzerinde baskı oluşturabileceği vurgulandı.

RAPORDA BANKALARIN DURUMU DEĞERLENDİRİLDİ

Salgına ilişkin destekler sona erdiğinde bankaların büyük bir ihtimalle kredi kayıpları için daha fazla karşılık ayırmaları gerekeceğine işaret edilen raporda, "Devam eden zayıf karlılık, önümüzdeki aylarda bankaların reel ekonomiyi kredilerle destekleme kapasitesini baltalayabilir." denildi.

ZOR KARARLAR ALMA DÖNEMİ

Raporda görüşlerine yer verilen ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guintos, yaz boyunca görülen ekonomik faaliyetlerdeki toparlanma işaretleri ve korona virüse karşı aşıda son zamanlarda kaydedilen ilerlemenin bazı iyimserliklere neden olduğunu belirterek, "Hükümetler, virüsün yayılmasını kontrol altına alma çabalarını sürdürüyor. Bundan dolayı önümüzde uzun bir yol var ve yetkililerin politika önlemlerini artırıp artırmayacakları ve nasıl artıracakları konusunda zor kararlar almaları gerekiyor ve en sonunda oluşturdukları borçla başa çıkmaları gerekecek." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: ANADOLU AJANSI


Yenicag / Ekonomi

Kur Alış Satış
Altın
...
- -
Ons
...
- -
Dolar
...
- -
Euro
...
- -
Euro/Dolar
...
- -
Dolar/Kg
...
- -
Euro/Kg
...
- -
Gümüş
...
- -
Alış Satış
Dolar
...
- -
Euro
...
- -
Sterlin
...
- -
Japon Yeni
...
- -
Kanada Doları
...
- -
Avustralya Doları
...
- -
Norveç Kronu
...
- -
Danimarka Kronu
...
- -
İsveç Kronu
...
- -
İsviçre Frangı
...
- -
Suudi Riyali
...
- -
Alış Satış
Çeyrek(Yeni)
...
- -
Çeyrek(Eski)
...
- -
Yarım(Yeni)
...
- -
Yarım(Eski)
...
- -
Tam(Yeni)
...
- -
Tam(Eski)
...
- -
Ata(Yeni)
...
- -
Ata(Eski)
...
- -
Ata5(Yeni)
...
- -
Ata5(Eski)
...
- -
Ata2.5
...
- -
Reşat
...
- -
Gremse(Yeni)
...
- -
Gremse(Eski)
...
- -

Kur Çevirici

Miktar


15:44 büyük