Murat Muratoğlu: “Hesap ahirette, para Diyanet’te”
Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2020 yılı bütçesindeki payının 11,5 milyar lira olmasını köşesine taşıdı. Söz konusu bütçe ile cami başına düşen paranın 130 bin lirayı bulduğuna dikkat çeken Muratoğlu, “Ne oldu “aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz” sözüne?” ifadelerini kullandı.
Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu’nun “Hesap ahirette para Diyanet’te!” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:
Baktılar ne yaparsan yap olmuyor, yeni bir ekonomi modeli geliştirdiler. Türkiye'yi bu krizden ancak Allah kurtarır diye düşündüler.
Muhtemelen mümkün olduğunca fazla din görevlisi istihdam edip ekonominin kurtulması için dua edecekler. Allah kabul etsin!
Diyanetin 2020 yılı bütçesi 11.5 milyar lira… Ne yapacak bu kadar çok parayla? Ne oldu “aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz” sözüne?
Parayla imanın kimde olduğu bilinmez derlerdi ama paranın kimde olduğu belli! O parayı şeytana versen salavat getirir, iman ederdi! Sorun kökten çözülür, kapatırdık Diyaneti…
Haksızlık da etmeyelim! Araştırdılar, geliştirdiler daha önce mekruh sayılan sigaranın 1400 yıl sonra haram olduğunu buldular, fetva verdiler. Tebrikler!
Yaklaşık 88 bin caminin bulunduğu Türkiye'de her yıl 600 yeni cami yapılıyor. Nüfusumuzun hemen hemen aynı olduğu şeriatla yönetilen İran'da 50 bin cami var! Ya Türkiye laik olmasaydı da şeriat ile yönetilseydi?
Diyanet'in aldığı paraya göre cami başına 130 bin lira düşüyor. Diyanet 150 bin kişi çalıştırıyor.
Diğer yandan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin yüzde 35'i yine din öğretimine harcanıyor. Hesaba göre 44 milyar lira da oradan ayrılıyor!
Sadece Diyanet'in bütçe ödeneği için yılda kişi başı 144 lira ödüyoruz. Dört kişilik bir ailenin Diyanet'e zorunlu katkısı yıllık 576 liraya geliyor.
Peki ya camilerde toplanan yardımlar? Camiye gidersin, yeni cami yapmak, camiyi onarmak, camiyi büyütmek, halıları değiştirmek, klima taktırmak için her daim yardım toplarlar. Eskiden çıkışa kutu koyarlardı, şimdi sekmesin diye içeride topluyorlar.
Yenicag / Ekonomi