Torbalı’yı global merkez yapacak
Fabrikaların düşük kapasite ile çalışmasının bazı modellerde istenen opsiyonların bulunamamasına sebep olabileceğini belirten , “Limanlarda kalan araçlarımızı nisan ayında Türkiye’ye getirmeyi başardık. 10 bin adet araç getirdik ve 2008 gibi yeni modellerimiz sayesinde SUV satışları nisan ayında sedan satışlarını geçti. Şu an elimizde araç var ancak talep devam ederse bizim de tedarik sıkıntısı çekmemiz mümkün olabilir. Yeni modellerin piyasaya çıkışında da bir kaç ay gecikme olabilir” dedi.
YEDEK PARÇA ÜSSÜ
İzmir Torbalı’daki Opel fabrikasını yedek parça üssü haline getirdiklerini de belirten Cournuaille, “Türkiye’deki ağımızı genişletiyoruz ve buna Torbalı’da bir yedek parça üssü ekledik. Bu merkezi global çapta bir tedarik merkezi halinde dönüştürme isteğimiz bulunuyor. İlerleyen zamanda da bu konuda ciddi atılımlarımız ve açıklamalarımız olacak” dedi.
Cornuaille, “Türkiye pandemi sürecini iyi yönetti, bu sayede talep de devam etmiş gözüküyor. Sektör bir önceki seneye göre ilk çeyrekte yükselişte ancak esas bakmamız gereken sene geçen sene değil, pazar normal seviyesinin yarı yarıya altında kaldı diyebiliriz. Yıl başında yaptığımız 700 bin tahminlerine ulaşabileceğimizi düşünmüyorum” dedi. Cornuaille, “Fiyatlarımızı kuruna göre belirlemek durumunda kalıyoruz. Bu sebeple fiyatlar elbette kura bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Bu şekilde devam ederse daha yükselmesi de kaçınılmaz olacak. Pandemiden önce 4 şift çalışan bir fabrika, bugün üretime 1 vardiya ile başlıyor. Bu da üretim maliyetlerinin artması ve kârsız şekilde araç üretilmesi demek. Fiyatların değişimine sebep olacak bir diğer gelişme de bu.”