Finlandiya ve Norveç, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye silah ambargosu uygulayacağını açıkladı. Bu gelişmenin üzerine Türkiye'nin Finlandiya'dan bugüne kadar hiç silah almadığı, Norveç'ten ise en son 2011 yılında silah alındığı ortaya çıktı.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu "(Barış Pınarı Harekatı) Amaç, bu bölgeyi PKK/PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden temizleyerek, Suriye halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak, bölgede huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmektir. Bizler işçi, memur, esnaf, çiftçi, avukat, emekli ve işveren temsilcileri olarak devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz" dedi.
Antalyalı turizmciler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından Suriye’de gerçekleştirilen ’Barış Pınarı Harekatı’nın turizme olumsuz etkisinin olmadığını belirterek, konu ülkenin bekasıysa turizmin nasıl etkileneceğinin tali bir konu olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut "Barış Pınarı Harekatı'nın Türkiye'nin uzun dönem yatırım ortamına etkisi sınırlı. Yatırımcılara, Türkiye'nin şu ana kadar bu tip krizlerde gösterdiği performansın bunun en büyük ispatı olduğunu söylüyoruz" dedi.
Volkswagen’in Türkiye operasyonlarında yetkili bir isim, Barış Pınarı Harekâtı sürecinde askıya alınan yatırımın tüm olumsuzluklara rağmen gerçekleşeceği düşüncesinde olduğunu söyledi.
Volkswagen'in Manisa'da kurmayı planladığı fabrikayla ilgili kararını en erken Şubat ayında açıklayacağı belirtildi. Firma daha önce de Suriye'nin kuzeyindeki terör unsurlarına yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na tepki olarak erteleme açıklamıştı.
© 2018 LİZKUR | Tüm Hakları Saklıdır