Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Ankara, İstanbul ve İzmir’de faaliyet gösteren 3 medikal firmasının, kullanılmamış medikal malzemeleri kullanmış gibi faturalandırarak SGK’yi dolandırdıkları iddiası üzerine harekete geçti. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep, Samsun ve Muğla’da çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Medikal firmaların merkezlerine de yapılan baskınlarda 23 kişi gözaltına alınırken, milyonlarca lira değerinde düzenlenmiş fatura, sahte etiket/barkodlara el konuldu.
TÜRKİYE’deki kullanıcılara ait 463 bin 378 banka ve kredi kartı bilgisinin çalındığına yönelik iddiaların ardından online alışverişin güvenilirliği, tekrar gündeme geldi. Dolandırıcıların akla gelmeyecek yöntemlerle kişisel verileri ele geçirdiğini söyleyen Prof. Dr. Süleyman Kondakçı, "İddia edilen rakamlar çok yüksek. Bu tarz dolandırıcı firmalar, zamana yayarak, fark ettirmeden 50 kuruş- 1 lira gibi rakamlar çekip daha sonra büyük meblağ için bilgileri kullanabiliyor. Kart ekstrelerinin sürekli kontrol edilmesi gerekiyor" dedi.
Bankacılık yasasında yapılacak değişiklikle, internet üzerinden sahte bankacılık faaliyeti yürütenlerle mücadelede süreç hızlanıyor. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, “Yeni düzenlemeyle sahtecilik faaliyeti yürütenlerle mücadelede süreç hızlanacak. Biz tespiti yapar yapmaz Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na bildirip buna erişimin engellenmesini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
Mersin, Adana, Antalya gibi illerde narenciye bahçesi sahibi birçok üreticiyi dolandıran şahıslar bölgenin kâbusu olmuş durumda. Şebeke üyeleri, bin bir emekle üretilen kivi, nar, portakal, limon gibi tonlarca ürünü kamyonlara yükledikten sonra sırra kadem basıyor. Bu kişiler hakkında 20’ye yakın dava açılmış. Bir bölgede deşifre olduktan sonra başka bir yere geçen şebeke üyelerine çok sayıda ithalatçı da malını kaptırmış durumda.
İstanbul Kapalıçarşı’da 300 kiloluk altın vurgunu yapıldığı ortaya çıktı. FOREX işlemi yaptığını iddia eden bir şüphelinin gerçekte işlemleri yapmayarak altınlarla birlikte kayıplara karıştı.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankacılık işlemlerindeki dolandırıcılık olaylarına ilişkin, "EFT veya havale işlemlerinde paranın hesaba geçtiğini görmeden satış işlemi yapılmamalı." uyarısında bulundu.
Korona virüs süreci toplu taşıma araçlarına yönlendirdi. Korona virüs bulaşma riskinin yüksek olduğunu düşünen vatandaşlar, ikinci el araca yöneldi. Ancak ikinci el araç arayanların, yeni bir yöntemle dolandırıldığı belirtildi.
Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal, "Gelen mesajı ya da aramayı gördüğümüzde 'tamam bu dolandırıcı' deyip normal davranmaya başladık. Vatandaşlarımız muhakkak duyarlı olup gerekli şikayetlerini gerçekleştirsin." açıklamasında bulundu.
İnternetten otomobilini satışa çıkaran 7 kişiyi, ofislerine davet edip güvenlerini kazandıktan sonra noterlerin kapanma saatine yakın randevulaşıp, 'para çıkışmadı' diyerek karşılıksız senetle araçları satın alan 5 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Bu yöntemler yaklaşık 600 bin lira vurgun yaptığı iddia edilen şüpheliler adliyeye sevk edildi.
Bitrota kripto para borsası tarafından dolandırıldığını iddia eden 15 kişinin savcılığa suç duyurusunun ardından avukat Arife Tuğba Çetinkaya, organizasyona...
Kendilerini, 200 bin müşterisi olan Londra merkezli bir yatırım firmasının Türkiye temsilcileri olarak tanıtan bir grup, onlarca kişiyi dolandırmakla...
İki Suudi Arabistan vatandaşı arasındaki ‘dolandırıcılık’ suçlaması üzerine savcılık soruşturma başlattı. Reama Omar Alhayek, Türkiye’de gayrimenkul yatırımı...
© 2018 LİZKUR | Tüm Hakları Saklıdır