Gelir İdaresi Başkanlığı "Başkanlığımız, vergilendirme işlemlerine yönelik olarak hiçbir şekilde mükelleflerle e-posta yoluyla iletişim kurmamaktadır.
Konaklama tesisleri, seyahat acenteleri, hava yolu, havalimanı ve terminal işletmelerinin net satış ve kira gelirlerinin toplamı üzerinden alınacak turizm payına ilişkin beyannameler, elektronik ortamda verilecek.
Ekim ayında yapılan düzenlemeyle birlikte e-fatura uygulaması kullanan tüm işletmelerin 1 Ocak 2020 itibariyle e-arşiv uygulamasına geçme zorunluluğu getirildi. Yaklaşık 100 bin işletmenin e-arşiv uygulamasına geçmesi beklenirken, bu düzenlemeyle, e-fatura’ya kayıtlı olmayan şirketlere matbu fatura kesilemeyecek ve sadece elektronik fatura gönderilebilecek.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 26 Kasım tarihinde bankalara gönderdiği bir yazı ile özel bankaların vergi tahsilatına ilişkin protokollerini iptal etti.
Bugün başlayan 31'inci Vergi Haftası kapsamında 1 Mart'a kadar ülke genelinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.
Mart ayından itibaren yürürlüğe girecek dijital hizmet vergisine ilişkin beyannameler, vergilendirme dönemini takip eden ayın son günü akşamına kadar verilecek ve vergi de aynı sürede ödenecek. Türkiye’de elde edilen hasılatı 20 milyon liradan ve dünya genelinde elde edilen hasılatı 750 milyon Euro’dan fazla olanlar dijital hizmet vergisinin mükellefi olacak.
Gelir İdaresi Başkanlığı, koronavirüs kaynaklı mücbir sebep nedeniyle ihraç kayıtlı teslimlere ilişkin ihracat sürelerinin uzatılmasını kararlaştırdı.
Bu yılın ilk çeyreğine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri 28 Mayıs günü sonuna ertelendi.
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 2010 yılından bu yana uygulanan ve sürekli geliştirilen e-belge uygulamaları sayesinde yaklaşık 28 milyarın üzerinde belge elektronik ortamda düzenlendi. Böylece kağıt, postalama ve arşivleme gibi işlemlerde yaklaşık 2,8 milyar lira maliyet tasarrufu sağlandı.
Vergi kayıp ve kaçağı ile mücadele kapsamında vatandaşlardan önemli destek alınırken, geçen yıl vergi kaçıranları ihbar eden 441 kişiye toplam 12,3 milyon liralık ikramiye ödemesi yapıldı.
Devletle mükellef arasında vergi uzlaşmaları hem iş yükünün hem de ceza miktarını azalmasına neden oldu. Geçen yıl vergi tarhiyatı sonrasında 43 bin 562 dosyada uzlaşmaya varıldı, uygulama sonrasında yaklaşık 256 milyon liralık ceza tutarı 49 milyon lira olarak belirlendi
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 280 sözleşmeli destek personeli (şoför) istihdam edecek.
Gelir İdaresi Başkanlığı’na gönderilen bir soruda kiralık kasadaki ziynetlerde kardeşlerin birisi vefat edince vergi karışıklığı yaşandı. Kasadan çıkan not...
© 2018 LİZKUR | Tüm Hakları Saklıdır