Koronavirüsün Türkiye’de de görülmesinin ardından önlem almak isteyen vatandaşlar kolonya ve dezenfektan ürünlere yoğun talep gösterdi. Üreticiler kolonyada 3.5 kat, dezenfektan ürünlerinde ise 15 kat fazla taleple karşılaştıklarını belirtti. E-ticaret siteleri tarihi bir taleple karşılaştıklarını söylerken toptancılar ise “Haftada 2 koli kolonya satarken sadece bugün 100 koli sattım. Fiyatlar en az yüzde 50 arttı” dedi.
Artan dezenfektan ve kolonya ihtiyacı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı etil alkol ihtiyacını karşılayacak.
Eyüp Sabri Tuncer’in 3’üncü kuşak temsilcisi Engin Tuncer, “Etil alkol ihtiyacımız arttı. Şeker fabrikalarındaki melastan alkol ihtiyacımızı karşılıyoruz. Artan talebe karşı günde 45 ton alkol kullanarak 60 ton kolonya üretiyoruz. Yeterli alkol bulursak 100 ton kolonya da üretme kapasitemiz var” diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı’nın ‘Türkiye’de koronavirüsü görülmüştür’ açıklamasını yaptığı 10 Mart sonrası hane halkı alışveriş davranışlarında belirgin değişimler gözlendi.
TÜİK Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Mart ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 11,8, aylık yüzde 0,57 arttı.
Kolonya ve dezenfektan yapımında kullanılan etil alkolün ithali için gümrük vergisi sıfırlandı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
Kolonya ve dezenfektan üretiminde kullanılmak üzere ithal edilen dökme etil alkolde gümrük vergisi yeniden düzenlendi.
Korona virüsü salgınında ikinci dalga tartışılırken kolonya fiyatlarında ikinci dalga geldi! TÜİK verilerine göre bir litre limon kolonyasının fiyatı 40 TL'yi aştı.
© 2018 LİZKUR | Tüm Hakları Saklıdır