Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Aleksey Gordeyev, küresel tahıl piyasalarında istikrar sağlanması ve küresel açlıkla ilgili sorunların çözümü için tahıl sektöründe OPEC benzeri bir yapı kurulmasını teklif etti.
OPEC'in Dünya Petrol Görünümü Raporu'na göre, dünyada 2040'a kadar küresel enerji talebi yıllık ortalama yüzde 1 artışla günlük 357,5 milyon varil petrol eş değerine yükselecek.
Küresel petrol arzı, ekimde bir önceki aya göre günlük 1,5 milyon varil artışla yaklaşık 101 milyon varile yükseldi.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), Mart ayında sona erecek olan üretim kısıntısı anlaşması süresinin uzatılması konusunu görüşüyor.
OPEC'in günlük ham petrol üretimi aralık ayında önceki aya göre 161 bin varil azalarak 29 milyon 440 bin varile geriledi.
Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 54,48 dolardan işlem görüyor.
Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüs petrol üretimini de vurdu. OPEC Toplantısı’nın ardından yapılan yazılı açıklamada, petrol üretiminin günlük 1,5 milyon varil daha azaltılması tavsiye edildi.
OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo "Bu toplantıyı sona erdirdik ancak istişareler devam edecek, birkaç oylama meselemiz var, herkesi bir araya getirmemiz gerekiyor, fikir birliği önemli. Bu akşam bazı gayriresmi toplantılar yapacağız" dedi.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) Üretim kesintisini sürdürme konusunda anlaşamaması sonrası petrol fiyatları tarihi dip seviyeye indi.
Petrol fiyatlarındaki sert düşüşün etkisiyle, küresel kripto para piyasaları 26 milyar dolar birden daraldı.
Düşen petrol fiyatları nedeniyle Rusya’da dün ‘kara pazartesi’ yaşandı.
sya Pasifik'teki ABD hisse senedi vadeli işlemleri ve borsaları Pazartesi günü Asya işlem saatlerinde yükseliş yaşadı. Ancak petrol vadeli işlemleri düştü, yatırımcıların Suudi Arabistan ve Rusya arasındaki fiyat savaşına bir çözümün bu hafta gerçekten gelip gelmeyeceğine dair karamsarlığın bir işareti.
Meksika'dan talep edilen günlük 400 bin varillik kesinti 100 bin varille sınırlı kalacak, kalan 300 bin varillik kesintiyi ABD karşılayacak.
Cezayir Enerji Bakanı ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Başkanı Muhammed Arkab, petrolün varil fiyatının yılın ikinci yarısında 40 dolara çıkmasını beklediklerini belirtti.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) günlük ham petrol üretimi nisan ayında bir önceki aya göre 1 milyon 800 bin varil artarak 30 milyon 410 bin varile yükseldi.
ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), bu yıla ilişkin petrol fiyatı tahminini revize etti.
Küresel petrol arzı, mayısta bir önceki aya göre 11 milyon 800 bin varil düşerek günlük 88 milyon 810 bin varil oldu.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi ülkelerin toplam petrol üretimi 2019 yılında yüzde 6.0’ya karşılık gelen günde ortalama 1.86 milyon varil düştü.
OPEC ülkelerinin ham petrol üretim kesintisi 1 Ağustos'tan itibaren günlük 7,7 milyon varil olacak.
OPEC Grubu, petrol piyasalarının kademeli olarak iyileştiğini, ancak söz konusu iyileşmenin dünya çapında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısındaki hızlı artış sebebiyle beklenenden daha yavaş gerçekleştiğini açıkladı.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle küresel piyasalardaki belirsiz ve risklerin petrol piyasasını ve ekonomik toparlanmanın hızını etkilemeye devam edeceğini belirtti.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) günlük ham petrol üretimi, geçen ay bir önceki aya göre 50 bin varil azalarak 24 milyon 11 bin varile geriledi.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve bazı OPEC dışı üretici ülkelerden oluşan OPEC grubunun, dünya genelinde etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle düşük seyreden petrol talebine karşı mevcut üretim kesintisini en az 3 ay daha uzatması bekleniyor.
Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 47,50 dolardan işlem görüyor.
© 2018 LİZKUR | Tüm Hakları Saklıdır