Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ağustos ayında, çeşitli sektörleri kapsayan toplam 400 yatırım teşvik belgesi verdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca eylülde 522 yatırım teşvik belgesi düzenlendi.
Program kapsamında faaliyete geçecek tesiste birden çok ürün üretilebilecek ancak temel ürünün, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca belirlenecek öncelik listesinde bulunması gerekecek.
Taşımacılık yapan ve takograf kullanması gereken 2008 ve sonrası model araçlarda geçiş süresi 6 ay uzatıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca ocak ayında 783 yatırım teşvik belgesi verildi.
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yapısı "Milli Teknoloji Hamlesi"ni güçlendirecek şekilde yeniden düzenlendi.
Organize sanayi bölgesi (OSB) tüzel kişilikleri veya Türkiye'de yerleşik şirketler tarafından yurt dışında OSB'ler kurulabilecek, kurulan, işletilen veya ortak olunan bu bölgeler için eğitim ve danışmanlık ile kredi destekleri sağlanabilecek.
"Sanayi ve teknoloji kenti" Kocaeli'de hayata geçirilmesi planlanan ve sabit yatırım tutarı 1,8 milyar lira olarak öngörülen 43 komple yeni yatırım projesi teşvik kapsamına alındı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin faaliyet raporları ile teknoloji geliştirme bölgelerinde (TGB) faaliyet gösteren işletmelerin mali denetim raporlarını verme süresini 30 Haziran'a kadar uzattı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Mayıs ayında farklı sektörlerden 513 kurum ve kuruluşun toplam 10 milyar 954 milyon lira tutarındaki yatırımlarına, çeşitli vergi istisna ve indirimleri ile sigorta primi desteklerini içeren yatırım teşvik belgesi verdi.
Türkiye'de yerli ve yabancı yatırımları teşvik etmek ve istihdamı artırmak için verilen yatırım teşviklerinde son 5 yılda ilk sırada imalat sektörü yer aldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen "OSB'lerde Teknoloji Geliştirme Projesi" kapsamında hazırlanan "Türkiye'de Organize Sanayi Bölgelerinin Dönüşümü-Manisa OSB Yenilik Merkezi Tasarımı ve Kurulması" başlıklı rapor yayımlandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle Kilis'te kurulacak Tekstilkent, şehirde sevinçle karşılandı. 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak Tekstilkent, 43 bin metrekare alan üzerinde 13,5 milyon liralık yatırımla kurulacak.
"Otomotiv şehri" Sakarya'da yılın ilk çeyreğinde 46 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendi, toplam tutarı yaklaşık 437 milyon lira olan 6 yatırım "tamamlama vizesi" aldı.
Isı sayaçlarının tamiri, bakımı, ayarlanması, muayenesi ve damgalanmasıyla ilgili servis hizmeti sunmak isteyenlerde aranan şartlarda düzenleme yapıldı.
Resmi Gazete’de yayımlanan istatistiklere göre, teşvikli yatırım mart ayında 40 milyar lirayı aştı.
© 2018 LİZKUR | Tüm Hakları Saklıdır