Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ağustos ayında, çeşitli sektörleri kapsayan toplam 400 yatırım teşvik belgesi verdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca eylülde 522 yatırım teşvik belgesi düzenlendi.
Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), doçent unvanı alan veya almaya hak kazanan adayların doçentlik belgelerini e-Devlet kapısı üzerinden alabileceğini duyurdu. YÖK'ten gelen açıklamada düzenlemenin faaliyete geçirildiği bildirildi.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirdiklerini belirtti.
Son dakika haberine göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "26 meslekte daha yeterlilik belgesi olmayanlar çalıştırılmayacak" denildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uygulama kapsamında, 81 ilde, mevzuata aykırılığı tespit edilen 20 bin 158 kişi ile belge bedelinin tamamını verilen süre içerisinde yatırmayan 10 bin 300 kişinin belgelerinin iptali gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi'ne uygun olan kurumlara belgeleri verilmeye başlandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca ocak ayında 783 yatırım teşvik belgesi verildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan düzenleme ile yapı kayıt belgesinde güncelleme yapıp ilave bedel ödemesi çıkanlar, 2020 yılına kadar aylık yüzde 2, 2020'den sonra ise yasal faiz oranıyla ödemelerini yapabilecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan, ‘Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı’ çerçevesinde belge verecek Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) onaylı akreditasyon kurumları belirlenmeye başladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Mayıs ayında farklı sektörlerden 513 kurum ve kuruluşun toplam 10 milyar 954 milyon lira tutarındaki yatırımlarına, çeşitli vergi istisna ve indirimleri ile sigorta primi desteklerini içeren yatırım teşvik belgesi verdi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, halihazırda kağıt olarak düzenlenen adisyonların elektronik ortamda e-belge olarak hazırlanmasına ve muhafazasına imkan tanıyacak bir düzenleme taslağı hazırladı.
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 2010 yılından bu yana uygulanan ve sürekli geliştirilen e-belge uygulamaları sayesinde yaklaşık 28 milyarın üzerinde belge elektronik ortamda düzenlendi. Böylece kağıt, postalama ve arşivleme gibi işlemlerde yaklaşık 2,8 milyar lira maliyet tasarrufu sağlandı.
Bakan Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mesleki yeterlilik belgesine sahip iş gücünde 2023 hedefimizi 1 milyon olarak belirlemiştik. Bu hedefi bu yıl içerisinde aştık. 2023 hedefimizi 2 milyon belgeli çalışan olarak güncelledik" dedi.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Ticaret sicili belgeleri, artık ülkemizin tamamında Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden elektronik ortamda temin edilebilecek” diye konuştu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, karayolu taşımacılığında 21 ülkeden temin edilen geçiş belgelerinin 1 buçuk milyonun üzerine çıktığını ve rekor kırıldığını...
Türk Hava Yolları’nın Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’da gerçekleştirdiği dev taşınma National Geographic Türkiye’de belgesel oldu. 12 saatlik...
© 2018 LİZKUR | Tüm Hakları Saklıdır