Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Türkiye genelinde bu yılın 9 ayındaki denetimlerde Çevre Kanunu'na muhalefet eden tesislere 101 milyon 308 bin 331 lira idari para cezası kesildi. Denetimler sonucu çevre kirliliğine neden olan 183 işletmenin faaliyeti durduruldu. Atık, gürültü ve egzoz kirliliği cezalarının başı çektiği Ankara, toplam 21 milyon 897 bin 618 lira ile en çok ceza kesilen il oldu.
Tarım ve Orman Bakanlığınca bu yıl gerçekleştirilen 860 bin gıda denetiminde, olumsuzluk tespit edilen işletmelere yönelik 76 milyon 582 bin 794 lira idari para cezası uygulandı. Söz konusu denetimler sonucu 108 işletme için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, Sayıştay’ın pek çok kurumda denetim yapamadığını belirterek, “İşin ilginci temiz diye Sayıştay incelemesine izin verilen kurumlardan yolsuzluk fışkırıyor. Hâlâ yakalananlar oluyor” dedi.
Depremlerle dayanıklı bina tartışmaları yeniden başlarken, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün’den ‘Bizi iyi denetleyin’ çağrısı geldi. Geçen yıl yapılan mevzuat düzenlemesiyle müteahhitlerin sınıflara ayrıldığını hatırlatan Yenigün, “Birkaç yıla ise elemeler başlar. Ben diyorum ki, ‘Bizi iyi denetleyin ki yapabilen yapsın, geri kalanı dökülsün” dedi.
Korona virüs salgının ardından gıda tüketim alışkanlıkları da değişmeye başladı. Salgın öncesinde zararlı olarak nitelendirilen ambalajlı gıdalara ilginin arttığı öğrenildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin faaliyet raporları ile teknoloji geliştirme bölgelerinde (TGB) faaliyet gösteren işletmelerin mali denetim raporlarını verme süresini 30 Haziran'a kadar uzattı.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ilk çeyrekte 35 bin 370 parti ürünü denetlediklerini, 2 bin 798’inin uygunsuz, 525’inin de güvensiz bulunduğunu duyurdu. Pekcan, söz konusu ürünler için 43,6 milyon lira ceza kesildiğini açıkladı.
Bakan Pekcan: "İlk çeyrekte iç piyasada 35 bin 370 parti ürünü denetledik, 2 bin 798’i uygunsuz, 525’i güvensiz bulundu. 43,6 milyon lira ceza uygulandı."
Hazine ve Maliye Bakanlığı, gönüllü uyumun ve vergi denetimlerindeki etkinliğin artırılmasını, sınırlı insan kaynağının etkin kullanılmasını ve uyum maliyetlerinin azaltılmasını temin etmek üzere "izaha davet" müessesini hayata geçiriyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hayata geçirilen Yapı Denetim Sistemi kapsamındaki kriterlere göre denetlenen binaların depreme daha dayanaklı olduğu, İzmir depremi sonrası bir kez daha görüldü.
İngiliz Parlamentosu Çevresel Denetim Komitesi, İngiltere Merkez Bankası Başkanına gönderdiği mektupta, salgında mali destek alan şirketlerin çevre ve iklimsel etkilerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini bildirdi.
Vatandaş, devletin sıfır kilometre araç fiyatlarının düşürülmesi için yaptığı ÖTV indirimini fiyatlarına yansıtmayan, sıfır araçları galericilere satan veya...
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı denetçiler imar barışı fırsatçılarını yakalamak için il il dolaşıyor. Kaçak avında bugüne kadar doğal sit alanları ve...
Türk Hava Yolları'nın 36 ülkede yapılan 81 emniyet denemesinde bulgusuzluk oranı yüzde 0,070 oldu.
© 2018 LİZKUR | Tüm Hakları Saklıdır