Mecliste yapılan yoğun mesailer, evlerinde ürettikleri ürünleri internet üzerinden satmayı düşünenlere yaradı.
Gelir İdaresi Başkanlığınca, son yıllarda hızla büyüyen e-ticaret sektörü mercek altına alınırken bu alandaki kayıt dışılığın önlenmesine yönelik çalışmalar derinleştirildi.
Türkiye'de e-ticarette yıl sonu itibarıyla gerçekleşmesi öngörülen 185 milyar liralık işlem hacminin gelecek yıl 213 milyar liraya yükselmesi ve internet üzerinden alışveriş oranının yüzde 35'i bulması bekleniyor. Ülkenin kalite odaklı, yenilikçi uygulamalarla ticaretin kolay ve güvenli yapıldığı, tüketici haklarının korunduğu önemli ticaret merkezlerinden olması hedefleniyor. Tüketicinin korunmasına ilişkin mevzuat gözden geçirilerek, Satış Sonrası Hizmetler, Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamaları ile Mesafeli Sözleşmeler yönetmelikleri değiştirilecek.
Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin genellikle e-ticaret yöntemiyle katıldığı "Efsane Cuma" gibi indirim kampanyalarında mağdur olmaması için dikkat edilmesi gereken konulara ilişkin uyarılarda bulundu.
Artan e-alışverişlerde güvenlik sorunlarını değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, tüketicilere önemli tavsiyelerde bulundu.
İngiliz teknoloji sitesi ZDNet, Türkiye'den 455 bin kredi kartı bilgisinin çalındığını ve sanal ortamda satıldığını öne sürdü. Konuya ilişkin bilgi veren Türk bankacılık kaynakları, ZDNet'in iddiasını doğruladı.
CARREFOUR SA olarak 2019 yılında marketleri ve e-ticaret faaliyetleriyle günde ortalama 500 bin müşteriye ulaştıklarını dile getiren CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu, yıl sonu itibarıyla 371 süper ve 208 mini market sayısına ulaştıklarını söyledi.
E-TİCARET sektörü, ticarete uygun olmayan ürünlerin internet üzerinden tanıtım ve satışını kontrol altına alacak olan yeni yasayı memnuniyetle karşıladı. Yeni kanunla e-ticarete olan güvenin daha da artacağını belirten PttAVM Müdürü Hakan Çevikoğlu, Ticaret Bakanlığı tarafından güvenli e-ticaret sitelerine verilen “Güven Damgası”nın da daha önem kazandığına dikkat çekti.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni Ürün Güvenliği Kanunu ile güvensiz ürünün esas sorumlusuna ulaşmak amacıyla “izlenebilirlik mekanizması” getirdiklerini belirterek, güvensiz ürünlerin tüketiciden geri çağrılmasının da artık zorunlu hale geldiğini açıkladı.
Koronavirüs'ün tüm dünyada hızla yayılması ve Türkiye’de de etkisini arttırması üzerine hem kurumlar hem de vatandaşlar virüsten korunmak için yeni önlemler almaya devam ediyor.
Aralık ayında Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alarak pandemi haline gelen koronavirüs salgını birçok yaşamsal alışkanlığı değiştirdi. Bunların başında ise insanların alışveriş alışkanlığı geldi. Eve kapanmak zorunda kalan insanlar e-ticarete yönelirken bu durum kargoculuk sektörünü de ön plana çıkardı. Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol bu dönemde kargo çalışanlarının birer “Süper kahraman” haline geldiğini belirtirken, halkın ve kargo çalışanlarının da sağlığı için vatandaşlara “Kapıyı maskeyle açın” çağrısı yaptı.
Online alışveriş sitelerindeki "fiyat, kampanya ve teslimat sürelerini" baz alan bir araştırma, satın alma kararı öncesi yapılacak uygun kıyaslamaların, "yılda ortalama yüzde 12 tasarruf" sağladığını ortaya koydu.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan "Açıklayacağımız e-ticaret verileri bundan sonra sektörle ilgili yapılabilecek tüm analizlerde temel kaynak olacak. 2019 yılı itibarıyla ülkemizde e-ticaret hacmi 136 milyar lira olurken, bunun yüzde 85'i yurt içi harcamalardan gerçekleşti." dedi.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, e-ticarette de piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerinin başlatılacağını belirterek, “Yeni çıkarılan Ürün Güvenliği Kanunu’muza e-ticaretin de dahil edilmesini temin etmiş bulunuyoruz” dedi.
Salgın nedeniyle e-ticarette yaşanan artışın, depo talebindeki yükselişi 2021’de de sürdüreceği öngörülüyor.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de 256 bin 861 işletmenin e-ticaret faaliyetinde bulunduğunu belirterek, "2020 yılı itibarıyla ülkemizde e-ticaret hacmi 2019 yılına göre yüzde 66 artış göstererek 136 milyar liradan 226,2 milyar liraya yükseldi." açıklamasında bulundu.
Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkan Yardımcısı ve PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, Kurban Bayramı nedeniyle bu ay kıyma makinesi, bıçak setleri, mangal, derin dondurucu gibi ürünlerin e-Ticaret platformlarındaki satışlarında artış olduğunu bildirdi.
Bilinen bir e-ticaret sitesinden toz deterjan satın alan Evrim Görendaş isimli vatandaş hayatının şokunu yaşadı. Sahte ürün nedeni ile vücudunda...
Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) verilerine göre, Türkiye’nin 2021 yılında e-ticaret hacmi 381.5 milyar lira olarak...
© 2018 LİZKUR | Tüm Hakları Saklıdır