Yeni kıdem sistemiyle kurum ya da şirketler çalışana emeklilikte ikinci maaş ya da toplu ödeme yapabilecek. Bunun için tamamlayıcı emeklilik teşvik edilecek.
Anadolu Hayat Emeklilik, İş Portföy işbirliği ile BES katılımcıları için Fonmatik ROBO’yu hayata geçirdi.
BES'te katılımcıların fon tutarı ile devlet katkısı fon tutarının toplam büyüklüğü olan 119 milyar 146 milyon lira ile otomatik katılımla sisteme dahil olanların biriktirdiği 8 milyar 194,4 milyon lira dikkate alındığında, sistemin toplam büyüklüğü 127 milyar lirayı aştı.
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES), katılımcıların fon tutarı ve devlet katkısı ile otomatik katılımla sisteme dahil olanların biriktirdiği hesaba alındığında; sistemin toplam büyüklüğü 127 milyar liranın üzerine çıktı.
Bireysel Emeklilik Sistemi'ne yabancı para cinsinden katkı yapanlara yüzde 10 devlet katkısı verileceği aktarıldı.
Türkiye Finans, salgının ekonomiye ve müşterilerine olan etkilerini azaltmak amacıyla hayata geçirdiği özel destek paketlerine yenisini ekledi.
Fiilen çalışmadığı halde primini cepten ödeyerek bir işte çalışmış gösterilenler, bu durumun tespit edilmesi halinde bir takım yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'ne ilişkin detaylar belli oldu.
Tamamlayıcı emeklilik sistemine ilişkin yeni kanunun yürürlüğe girmesiyle çalışanların kıdem tazminatına tabi geçmiş döneme ait hakları aynı şekilde ve aynı şartlara tabi olarak korunacağı iddia edildi
Kıdem tazminatı fonu ve Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’ne (TES) dair merak edilenleri aktaran İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Doç. Dr. Resul Kurt, emekliliği yakın olanların yeni sisteme girmeyeceğini ifade etti.
Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, tamamlayıcı emeklilik sisteminin kurgusu ve kıdem tazminat reformunun gündemlerinde olduğunu belirterek, “Çalışma grubu kurduk, model önerilerimizi hazırladık. Alternatifli hazırlanan bu model önerilerimizi Cumhurbaşkanlığı’nın ilgili birimlerine sunduk” dedi.
Yıpratıcı ve ağır işlerde çalışan vatandaşlara fazladan hizmet süresi ekleniyor. Bu sayede emekli olmak için gereken çalışma süresi azalıyor ve kişilerin emekli olacakları yaş haddi de düşüyor. Ağır işlerde çalışanlara verilen bu ek çalışma günü sayısına "fiili hizmet süresi zammı" ya da bilinen adı ile "yıpranma hakkı" deniyor.
Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, "Özel emeklilik toplam fon büyüklüğü 148 milyar TL'yi aştı. Pandemi döneminin ardından özel emeklilik sistemine ilginin artacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
Korona virüs salgını nedeniyle işyerlerinin bir bölümünde kısa çalışmaya gidildi. Kısa çalışmaya gidilen işyerlerinde eğer faaliyet tamamen durmuşsa kısa çalışma ödeneği alan çalışanlar için emeklilik priminin yatmadığı belirtildi.
Fiba Emeklilik Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu, bireysel emeklilik sistemi katılımcılarını fon değişikliği yapmaları konusunda uyardı ve “Bu dönemde fon...
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman, emeklilik şirketlerinin yatırım danışmanlık hizmeti vermesi gerektiğini belirterek, şirketlerin yatırım...
© 2018 LİZKUR | Tüm Hakları Saklıdır