Konut ve kira harcamasına en yüksek payı 2018 yılında İstanbul Bölgesi ayırdı.
IEA'nın "Enerji Verimliliği 2019" raporuna göre, ajansa üye 30 ülkede enerji harcamalarında yapılan tasarruf geçen yıl itibarıyla 600 milyar doları aştı.
Türkiye'yi ziyaret eden turistlerin bu yılın 9 ayında yaptıkları 19,5 milyar dolarlık kişisel harcamaların 5,1 milyar dolarını yeme içme oluşturdu.
Türkiye'de araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) faaliyetleri için yapılan harcamaların tutarı 10 yılda yaklaşık 5 katına çıkarak toplam 187,6 milyar liraya ulaştı.
Türkiye'de eğitime yapılan harcamalar 2014-2018 döneminde yüzde 75 artışla 810 milyar liraya ulaştı.
ASELSAN, bu yıl cirosunun hem Türk lirası hem dolar bazında rekor seviyelere ulaştığını bildirdi.
Birleşik Metal İş Sendikası Araştırmaları Merkezi'nin (BİSAM) hesaplamalarına göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenme için ayda en az 2 bin 250 lira gıda harcaması yapması gerekiyor.
Koronavirüs, Türkiye’nin harcama alışkanlıklarına da damga vurdu.
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın (TEPAV), korona virüs sonrası Türk ekonomisinin durumu hakkında önemli bir çalışmaya imza attı. TEPAV verilerine göre korona virüs sonrası harcamalarda önemli oranda düşüş mevcut.
Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Cedan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle petrol fiyatlarının düşmesi üzerine seyahat ve geçici görevlendirmelerle ilgili harcamaların kısıldığını ve projelerin ertelendiğini açıkladı.
Chicago Üniversitesi’nden Ufuk Akçiğit ve Sabancı Üniversitesi'nden Yusuf Emre Akgündüz, Türkiye'nin kredi kartı alışveriş haritasını çıkardı. Haritada Marmara Bölgesi'ndeki düşüş dikkat çekti.
Reuters, kamu bankalarının TL'yi desteklemek için TCMB rezervlerinden kullandığı miktarın Ocak-Mayıs döneminde 50 milyar doları aştığını yazdı.
Türkiye genelinde geçen yıl hanehalklarının tüketim amaçlı harcamalarının en büyük kısmını yüzde 24,1 ile konut ve kira harcamaları oluşturdu.
Türkiye genelinde geçen yıl hanehalklarının tüketim amaçlı harcamaları içinde yüzde 24,1 ile konut ve kira harcamaları ilk sırada yer aldı
Bankalararası Kart Merkezi'nin açıkladığı verilere göre, temmuz ayında kartlı ödeme tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27'lik artışla 112 milyar TL'ye ulaştı. Bayramda 10,5 milyar liralık ödeme kartlarla yapılırken, arife gününde kartlı ödeme adedinde rekor kırıldı.
Güzellik, makyaj, cilt bakımı, manikür ve pedikür ürünlerinin ithalatı, Kovid-19 salgınının ekonomik ve sosyal etkilerinin gölgesinde geçen ocak-ağustos döneminde yıllık bazda yüzde 18,2 azaldı ve yaklaşık 54 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.
Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi'nin raporuna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için Ekim'de aylık yapması gereken harcama tutarı 2 bin 362 lira olarak hesaplandı.
© 2018 LİZKUR | Tüm Hakları Saklıdır