Ağrı kesici, antibiyotik, astım, alerji, grip ilacı gibi 120 kalem ilacın piyasada zor bulunduğu iddia edildi. 20 Şubat'ta yapılması beklenen kur zammı ile krizin daha da derinleşeceği belirtiliyor.
Sağlık Bakanlığı, tıbbi ilaçlara yüzde 12.10 oranında zam yaptı. Zamlı tarife 19 Şubat çarşamba gününden itibaren geçerli olacak.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, ilaçlara yapılan zammın Euro'da yaşanan artışla ilgili olduğunu savundu ve 'Artışın güncelleme olduğu' kaydedildi. Yapılan bu açıklama tepki topladı.
Mantar ilaçları, aile hekimleri ve diğer hekimler tarafından reçetelere en fazla 2 kutu yazılabiliyordu. Hasta vatandaş 6 ay boyunca bir daha hiç almamış olsa, aynı ilaç 6 ay sonra yazılsa bile artık sistem tarafından ödenmiyor.
Bakan Selçuk; “Eczanelerimizle ilaç teminine ilişkin imzaladığımız protokolümüzün süresini uzattık” açıklamasında bulundu.
AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 6 bin 653’ü yerli, bin 957’si de ithal olmak üzere toplam 8 bin 610 ilacın geri ödeme listesinde olduğunu açıkladı. Bakan Selçuk, bu ilaçlardan 58’inin biyobenzer, 205’inin biyoteknolojik ilaç ve 738’inin de kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar olduğunu bildirdi.
Geri ödeme listesine 27 ilaç daha alındı.
Anadolu Eczacı ve Depocular Derneği Başkanı Onur Tokel, "Kalp ve lösemi başta olmak üzere pek çok ilaç yine yoka girdi. Bırakın eczaneye eşe dosta verecek ilaç bulamıyoruz." diyerek Şubat zammı öncesi piyasadaki baskının arttığını dile getirdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Tasarım, prototip aşı ve hayvan çalışmaları aşamaları sonrasında 4 aşı adayımız hayvan deneylerini başarıyla tamamlamış durumda." açıklamasında bulundu.
Eczacıbaşı Topluluğu’nda üç önemli pozisyona, kadın yöneticiler atandı. Topluluğun insan kaynakları grup başkanlığı görevine, daha önce insan kaynakları direktörü olarak görev yapan Eylem Özgür, hukuk başdanışmanlığı görevine halen hukuk danışmanı olarak görev yapan Ayşe Dirik ve Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Genel Müdürlüğü’ne de daha önce aynı kuruluşta pazarlama ve satış direktörü olarak görev yapan Müge Satır getirildi. 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren genel müdürlük görevini vekaleten sürdüren Müge Satır, 1 Ekim 2020 tarihi itibariyle asaleten atanırken, Eylem Özgür 1 Ocak 2021 tarihinde insan kaynakları grup başkanlığı görevine başladı. Ayşe Dirik de 1 Nisan 2021 itibariyle hukuk başdanışmanlığı görevini üstlenecek.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, 30 Aralık 2020 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Uygulama Tebliğine (SUT) ilişkin yeni düzenlemelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmi web sitesinde yer aldığını belirtti.
Sağlık Bakanlığı, kurdaki değişimlerin ilaçta sıkıntıya neden olmaması için düzenlemeye gitti.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yayınladığı yazı ile bazı ilaçlar için raporların 28 Şubat gününe kadar yenilenmesi gerektiğini, aksi halde raporların geçersiz...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) düzenlemesi ile 1'i ithal, 5'i imal toplam 6 ilacı daha geri...
İlaç pazarının yüzde 10’undan fazla bir kısmının sahte ilaç piyasasının elinde olduğunu söyleyen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, her yıl bir...
© 2018 LİZKUR | Tüm Hakları Saklıdır