İSO Türkiye İmalat PMI eylülde eşik değer olarak kabul edilen 50'ye ulaşırken, faaliyet koşullarında 17 aydır süren yavaşlama eğilimi de sona ermiş oldu.
Almanya’da imalat PMI, eylülde 41,7 puan ile 2009'dan sonra gördüğü en düşük seviyeye geriledi.
İSO İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ekimde 49 seviyesinde gerçekleşti. İSO İstanbul İmalat PMI da ekimde 53,6’ya yükselirken, sektördeki iyileşme Şubat 2018’den beri gözlenen en yüksek hızda oldu.
İmalat sanayisinde faaliyet gösteren iş yerleri tarafından geçen yıl 22,9 milyon ton katı atık oluşturulurken, bunun 3,7 milyon tonunun tehlikeli nitelikte olduğu belirlendi.
Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (PROMOTÜRK) Derneği Başkanı Abdullah Gürz, promosyon ürünlerinde koronavirüs nedeniyle Çin'den iptal edilen siparişlerin Türkiye'ye yöneldiğini belirterek, "Bu yıl normalde 45 milyar liralık ihracat bekliyorduk. Ancak Çin'den Türkiye'ye kayacak siparişlerle 2020'de ihracatın en az yüzde 50 artmasını ve 60 milyar liraya ulaşmasını bekliyoruz." dedi.
Ülkede imalat sanayi PMI, martta bir önceki aya göre 1.5 puan azalarak 49.2 puana geriledi.
İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), mayısta bir önceki aya göre 1,0 puan artarak yüzde 62,6 seviyesine yükseldi.
Türkiye'de yerli ve yabancı yatırımları teşvik etmek ve istihdamı artırmak için verilen yatırım teşviklerinde son 5 yılda ilk sırada imalat sektörü yer aldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "396 KOBİ'mizin 158 milyon liralık destekten faydalanması yönünde karar aldık. Bu destek tutarının 62,5 milyon lirası geri ödemesiz." İfadelerine kullandı.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi, ocakta 49,9 olarak gerçekleşti.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), nisanda bir önceki aya göre 2,2 puan azalarak 50,4'e indi.
© 2018 LİZKUR | Tüm Hakları Saklıdır