Katar Petrol şirketi, enerji bağımlılığını düşürmek adına ve "millileştirme programı" kapsamında, uluslararası 3 şirketlerle 2,4 milyar dolar rakamında anlaşma imzaladı.
Borsa İstanbul 100 endeksi altında işlem gören şirketlerin net karı, ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,4 azalarak 15 milyar 597,7 milyon liraya geriledi. En fazla net zarar açıklayan şirket 1 milyar 253 milyon lirayla THY oldu.
Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketini belirlemek amacıyla düzenlenen "Türkiye 100" programı için başvurular başladı.
TBB borcu 25 milyon TL'nin altında olan küçük şirketler için yapılandırma uygulamasının BDDK tarafından onaylandığını duyurdu.
Şirket, yılın 9 ayında 2018'in aynı dönemine göre özel kalemler hariç karını yüzde 11,2 artışla 14,8 milyar avroya çıkardı.
ASELSAN, Borsa İstanbulun (BIST), sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerini benimseyen, bu alanlarda fark yaratan şirketlerin yatırımcılarca ayırt edilebilmesi amacıyla başlattığı sürdürülebilirlik endeksinde aralıksız altıncı kez yer aldı.
ASELSAN, son 10 yıldaki performansıyla "sonar pazarında" güçlü bir küresel oyuncu haline geldi.
Türkiye Bankalar Birliği tarafından hazırlanan Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması'na iki yıl süreyle rekabetçi sürecin sağlanmasına yönelik esasların dikkate alınması suretiyle bireysel muafiyet tanınmasına karar verildi.
Bankalar, tahsil edemediği 2 milyondan fazla müşterinin borcunu varlık yönetim şirketine devretti. Devredilen tutarın 51 milyar lira olduğu belirlendi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Yerli reyting şirketimiz, BIST ve Bankalar Birliği ortak girişimi ile kuruldu.” açıklamasını yaptı. Albayrak’ın yerli reyting şirketi açıklaması, Türkiye’nin uluslararası derecelendirme kuruluşları nezdinde düşük olan kredi notunun bundan böyle hiç düşmeyeceği yorumlarına neden oldu.
Kazakistan'ın Türkistan kentinde uluslararası turistik tesis Türk firması Sembol İnşaat tarafından inşa edilecek.
Aramco'nun hisse başına değeri 38,7 riyale (10,32 dolara) tırmanırken, firmanın piyasa değeri 2,05 trilyon dolar oldu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "KOBİ'lere yönelik destek programları kapsamında geçen yıl 70 bin işletmeye 2,3 milyar liralık kaynak kullandırdık. Destek bütçesini bu yıl yüzde 9 artırdık" dedi.
Roma merkezli Uluslararası Politikalar Çalışma Merkezi'nin Kasım-Aralık 2019 döneminde yaptırdığı "İtalyan şirketlerinin Türkiye'deki yatırımlarına ilişkin anket"in sonuçlarına ilişkin sunum düzenlendi.
Türkiye genelinde, kapanan şirket sayısı Aralık’ta aylık bazda, yüzde 112.66, kapanan kooperatif sayısı yüzde 30.88 ve kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 28.15 artış gösterdi.
Yabancı ortaklı şirketlerin toplam sermayesi 5,7 milyar lirayı buldu. Bu alanda zirvede yer alan İstanbul'da kurulan şirketlerin toplam sermayesi 3,4 milyar liraya ulaşırken, 952,7 milyon lirayla Volkswagen'in yatırım yapmayı planladığı Manisa ikinci sırada yer aldı.
Sağlık Bakanlığı’nın ‘Türkiye’de koronavirüsü görülmüştür’ açıklamasını yaptığı 10 Mart sonrası hane halkı alışveriş davranışlarında belirgin değişimler gözlendi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, firmaların kar dağıtımlarını 2019 karının yüzde 25'i ile sınırladı.
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hava yolu şirketlerinin gelirlerinin bu yıl 314 milyar dolar azalabileceğini duyurdu.
ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin "Gerekli anlaşmaları sonuçlandırmak ve ödemeleri mümkün olduğunca çabuk yapmak için hava yolu şirketleriyle birlikte çalışmayı umuyoruz" dedi.
Diyarbakır'da faaliyet gösteren İzoset AŞ, ham madde ödemelerinde sıkıntı yaşamamak için Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamındaki "İşe Devam Kredisi"nden, üretimin devamı için de "Kısa Çalışma Ödeneği"nden faydalandı.
Mısırlı milyarder yatırımcı Naguib Sawiris, korona virüsü salgınının fırsatları da beraberinde getirdiğini söyledi. Sawiris, 1 dolara hava yolu şirketi sahibi olunabileceğini söyledi.
Rolls-Royce, 9.000 kişiyi işten çıkaracağını ve koronavirüs pandemisinden iyileşmesinin "birkaç yıl" alacağını söyledi.
Ticaret Bakanlığı, 66 şirkete "dış ticaret sermaye şirketi" statüsü verdi.
İTO üyesi firmalar, 11 Mart-21 Mayıs'ta 326 bin 20 dış ticaret belgesi, 105 bin 888 Faaliyet Belgesi, 21 bin 726 Ticaret Sicil Gazetesi Sureti, 1.871 iş makinası tescili ve 768 kapasite raporu için İTO’ya müracaat etti.
İtalya'da bisikletli kuryelerini yasalara aykırı şekilde çalıştırdığı iddia edilen Uber İtalya'ya mahkeme kararıyla "kayyum" atandı.
Almanya`nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Lufthansa, ilk çeyrekte net 2,1 milyar euro zarar etti. Geçen yılın aynı döneminde 342 milyon euro zarar açıklanmıştı.
Meclis Komisyonu’nda kabul edilen değişiklik, Rekabet Kurumu’na şirketlerin defterlerini, fiziki ve elektronik ortam ile bilişim sistemlerinde tutulan her türlü veriyi inceleyip kopyalama yetkisi veriyor.
Özel sigorta şirketleri korona virüs salgını tedavilerinin sağlık sigortası kapsamda olmamasına rağmen Mart ayının ortalarında tedavi giderlerini jest ödemesi adı altında karşılama kararı almıştı.
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), Kovid-19 salgını nedeniyle hava yolu şirketlerinin 84.3 milyar dolar zarar edebileceğini duyurdu.
TBMM Genel Kurulunda, Rekabetin Korunması Hakkında kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünde yer alan 10 madde kabul edildi. Buna göre; herhangi bir mal veya hizmet piyasasındaki etkin rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucunu doğuracak şekilde birleşmeler hukuka aykırı ve yasak olacak.
Lufthansa Grubu, korona virüs salgınının sebep olduğu ekonomik kriz nedeniyle 22 bin tam zamanlı çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.
Endonezya'nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Garuda Indonesia, uçuş personeli için maske zorunluluğunu kaldırmaya hazırlanıyor. Sebebi ise yolcuların personelin 'gülen yüzlerini' görememesi.
Bankalar sorunlu krediler için Varlık Yönetim Şirketi kuruyor. Yeni yapıyla bankalar donuk alacaklarını bilançodan çıkaracak. Şirketler ise tek bir varlık yönetimiyle muhatap olacak.
Fransa Hava Yolları'nın (Air France), 7 milyar euroluk devlet desteğini garantilemesine rağmen şirket bünyesinde 7 bin 500 kişilik istihdam kaybı yaşanacağını açıklaması ülkede tepkilere neden oldu.
Korona virüs salgını nedeniyle yolcu kapasiteleri yarı yarıya azalan havayolu şirketlerinin, önümüzdeki süreçte Boeing'in 747 tipi uçakları sahadan çekmeye hazırlandığı belirtildi.
Online düzenlenecek "1. Bölgesel Dijital Ticaret Fuarı"nda Adana, Antalya, Alanya, Burdur, Denizli, Fethiye, Isparta, Kahramanmaraş, Mersin, Muğla ve Uşak'taki şirketlerin stantları yer alacak.
Başbakan Fayiz es-Serrac, Planlama Bakanı Tahir el-Cuheymi, Merkez Bankası yetkilileri ve diğer ilgili kurumların katıldığı toplantıda elektrik ve enerji alanındaki altyapı projeleri masaya yatırıldı.
İstanbul Sanayi Odası'nın “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasının 2019 yılı sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, Türkiye'de en fazla kamu ihalesi almasıyla bilinen şirketlerden Limak 148. sırada yer alırken, diğer şirketler ise listeye giremedi.
Haziran ayında kurulan şirketlerin sayısında bir önceki aya göre yüzde 179,12 artış oldu.
İsviçreli asansör ve yürüyen merdiven üreticisi Schindler de yaşanan küresel ekonomik kriz nedeniyle dünya çapında 2 bin personelini işten çıkaracağını açıkladı.
Küresel çapta birçok havayolu şirketi çok sayıda çalışanını işten çıkardı. Bir çoğu da çalışan sayısının azaltılmasına yönelik planlar yapıyor.
McDonald's, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan karantina tedbirlerinin etkisi ile ikinci çeyrekte karının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67 azaldığını bildirdi.
Uluslararası Hava Taşımacılığı Derneği (IATA) küresel hava trafiğinin koronavirüs öncesi seviyeye geri dönmesinin 2024 yılını bulacağını açıkladı.
ABD'li teknoloji devlerinden Apple, Amazon ve Facebook'un nisan-haziran döneminde elde ettiği gelir yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen artış gösterirken Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in geliri aynı dönemde düşüş kaydetti.
Alman hava yolu şirketi Lufthansa ikinci çeyrekte 1.5 milyar euro zarar açıkladı.
Dünyanın en büyük 12 petrol şirketi, petrol fiyatlarının düşük olması nedeniyle yılın ilk yarısında toplam 80 milyar dolar zarar etti. Bu firmaların toplam geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37 azalırken İngiliz BP en çok zarar eden, Hollandalı Royal Dutch Shell ise geliri en fazla düşen firma oldu.
Korona virüs salgını nedeniyle birçok şirketin kârı azalırken, bazı şirketler bu süreçten kazançlı çıkmayı başardı. İşte Türkiye'nin dev şirketlerinin salgının etkili olduğu dönemdeki finansal karneleri...
Trafik kazası yaptıktan sonra aracını tamir ettiren ve bu nedenle aracı değer kaybına uğrayan araç sahiplerinin, değer kaybını telafi edileceği belirtildi.
ABD'li enerji şirketi Exxon Mobil, ilaç şirketi Pfizer ve savunma sanayi alanında faaliyet gösteren Raytheon Technologies şirketlerinin hisseleri 31 Ağustos itibarıyla Dow Jones endeksinde işlem görmeyecek.
ABD'li hava yolu şirketi American Airlines, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının havacılık sektörünü olumsuz etkilemesi sonucu 19 bin çalışanının işine ekim ayında son vereceğini duyurdu.
Petrol şirketi Lukoil, Rusya'nın en büyük özel şirketi konumunda bulunuyor.
ABD'li satış sitesi Amazon tarafından yapılan açıklamada, 20 bin şirket çalışanının korona virüse yakalandığı bildirildi.
Rusya Federal Gümrük Servisi verilerine göre, Rusya’nın petrol ihracatı geliri ocak-ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 azalarak 49 milyar dolara geriledi. Petrol ve doğal gaz ihracat tutarı Rusya'da federal bütçenin yaklaşık yüzde 40'ını oluşturuyor.
Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur "Pazar Araştırması ile amacımız, dünyanın en büyük kozmetik ithalatçısı ve en büyük ikinci kozmetik pazarı olan Çin’e kozmetik ihracatımızın potansiyelini yakalamasıdır." ifadelerini kullandı.
Halkbank, Türk P ve I Sigorta AŞ'nin sermayesindeki yüzde 16,6667 oranındaki Halkbank hisselerinin Türkiye Sigorta AŞ'ye satış yoluyla devrine ilişkin banka yönetim kurulu tarafından karar alındığını bildirdi.
Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında ekim ayında yatırımcısına kazandıran tek şirket yüzde 19,1 ile Fenerbahçe Futbol AŞ oldu.
Borsa İstanbul Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla "Projemiz ile Borsa İstanbul’da farklı pazarlarda işlem gören ve farklı sektörlerde hizmet veren şirketlerimizin tanıtım videoları çekilecek" dedi.
Kanadalı Couche-Tard, Fransız Carrefour'u satın almak istiyor. Carrefour ile anlaşmak için ön görüşmelerde bulunduklarını belirtti.
Alman dev kamyon üreticisi MAN'dan yapılan açıklamada, üretiminin yeniden yapılandırılması kapsamında bazı fabrikaların kapatılacağına da işaret edildi.
Çin, büyük teknoloji şirketlerinin tekelci uygulamalarının önüne geçmek için yeni düzenlemeleri hayata geçirdi.
Amerikan teknoloji devi Apple'ın CEO'su Tim Cook, son altı yıl içinde 100'den fazla şirket satın aldıklarını açıkladı.
Boeing'in 737 Max uçaklarını teslim etmesiyle birlikte zararını azalttı. Şirket yılın ilk çeyreğinde 353 milyon dolar zarar açıkladı.
Suudi Arabistan'ın dev petrol şirketi Aramco'nun hisse satışı üzerinde görüşmeler yapıldığı bildirildi.
ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün "2021 yılının ilk çeyreğinde büyüme ve karlılık göstergelerimizde belirgin bir ivmelenme yaşadık. 2021 yılının ilk ayları ASELSAN'ın kuruluş misyonunun, var olma nedeninin bir kez daha görünür olduğu bir dönem oldu" dedi.
Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası (BCCT) Başkanı Chris Gaunt, Türkiye’nin daha çok yatırım çekeceğini belirterek, “Türkiye’ye ilginin arttığını görüyoruz....
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, tasarruf finansman şirketlerinin tasfiyesine ilişkin olarak 6 şirketin Katılım Evim ve İmece Evim'e devredileceğini duyurdu.
Kendilerini, 200 bin müşterisi olan Londra merkezli bir yatırım firmasının Türkiye temsilcileri olarak tanıtan bir grup, onlarca kişiyi dolandırmakla...
Milyarder iş adamı Elon Musk, Twitter'ın tamamını satın almak için teklifte bulundu.
© 2018 LİZKUR | Tüm Hakları Saklıdır