Türkiye'yi ziyaret eden turistlerin bu yılın 9 ayında yaptıkları 19,5 milyar dolarlık kişisel harcamaların 5,1 milyar dolarını yeme içme oluşturdu.
MASTERCARD Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, Türkiye’de 2019’da yaklaşık olarak 2.3 trilyon TL’lik harcamanın yüzde 41’inin kartla gerçekleştiğini belirterek, “Geçen sene bu oran yüzde 38 olarak gerçekleşmişti. Gelişmiş pazarlarda tüketici harcamalarının yüzde 55’ten fazlasının elektronik ödemelerle yapıldığını görüyoruz. Bunun için Türkiye’nin potansiyeline baktığımızda, 230 milyon kart mevcut ve her yıl ciddi oranda artıyor. Ancak özellikle market ve restoranlarda nakit kullanımının yüksek hala olduğu görüyoruz. Bu alanlarda kart kullanımı oranı sadece yüzde 22. Buradaki ödevimiz ağırlıklı nakit kullanımı olan alanları karta yani elektronik ödemelere dahil edebilmek. Bu dönüşüm için en uygun ürün gerek hızı gerek güvenliği ile temassız kartları” dedi.
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın (TEPAV), korona virüs sonrası Türk ekonomisinin durumu hakkında önemli bir çalışmaya imza attı. TEPAV verilerine göre korona virüs sonrası harcamalarda önemli oranda düşüş mevcut.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen yiyecek ve içecek hizmeti faaliyet alanlarındaki işletmelere sağlanacak "ciro kaybı desteği"ne ilişkin usul ve esaslar belirlendi.
Perakende sektöründe ocak ayında tahminlerin üzerinde daralan cirolar, yılın ilk çeyreği bitmeden büyük ölçüde toparlandı.
© 2018 LİZKUR | Tüm Hakları Saklıdır