Uluslararası Enerji Ajansı verilerine göre, dünyada yenilenebilir enerji kurulu kapasitesi 2024'te 2018'e göre yaklaşık yüzde 50 artarak 3 bin 721 gigavata ulaşacak.
Mevcut yenilenebilir enerji politikalarının sürdürülmesi halinde Türkiye'nin güneş enerjisi sektörünün 10 yılda 1,36 milyar dolar, rüzgar enerjisi sektörünün ise 33,3 milyar dolar değerinde sanayi üretimi sağlaması bekleniyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Belediyeler ve Üniversiteler için Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi" (YEVDES) kapsamında yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarına teknik destek sağlanacak.
Yenilenebilir enerji alanında bölgesel iş birliği ve yatırım fırsatları Atlantik Konseyi ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından düzenlenecek konferansta masaya yatırılacak.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "24 Mayıs günü elektrik üretimimizin yüzde 90'ını yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elde ederek günlük üretimde yeni bir rekora daha imza attık" dedi.
Uluslararası Enerji Ajansı raporunda "Bu yıl yenilenebilir enerjide devreye girmesi beklenen 167 gigavat ilave kapasitenin 90 gigavatını güneş enerjisi santralleri oluşturacak. Ertelenen veya iptal edilen projeler sebebiyle yenilenebilir enerjideki istihdam olumsuz etkilenecek" denildi.
Türkiye'de bu yıl ocak-nisan döneminde yaklaşık 416 megavat elektrik kapasitesi devreye alındı.
Elektrik faturalarında yeni bir dönem başlıyor.. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), 1 Ağustos itibarıyla başlatacağı Yeşil Tarife (YETA) uygulamasında fiyatlar abone grubuna göre kilovatsaat başına 79,25 ile 91,46 kuruş arasında değişiklik gösterecek
Güneş enerjisine dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışmaları için başvurular, 18-22 Ocak 2021'de yapılacak.
Türkiye’nin güneş ve rüzgâr enerjisindeki potansiyelini daha fazla kullanması gerektiğini söyleyen Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, “Dünyada güneş enerjisinin yükselişine şahit olacağız. Türkiye’nin aldığı güneş ışınları ve rüzgâr kalitesi çok yüksek. Türkiye bu anlamda büyük bir pazara dönüşüyor. Daha da önemlisi yenilenebilir enerji ekipmanı ve teknoloji üretiminde ihracatçı ülke olma potansiyeli çok yüksek” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Bu yıl devreye aldığımız toplam kurulu güç içerisindeki yenilenebilir kaynakların payı yüzde 95'i aştı" dedi.
Yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilginin sürekli arttığını söyleyen Oltan Köleoğlu Enerji CEO’su İbrahim Şahinkaya, “Bunların arasında biyokütle enerjisi iklim şartlarından etkilenmeden üretim süreçlerine devam edilebildiği için öne çıkıyor. Çiftçilerimiz tarlalarındaki anızları yakmak yerine bize getirip iklim değişikliğinin önüne geçmeye çalışıyor” dedi.
Türkiye güneş paneli üretiminde yeni hedefini belirledi. 2023 yılına kadar panel üretim kapasitesinin 9 bin 110 megavata çıkarılması planlanıyor. Enerji ve...
© 2018 LİZKUR | Tüm Hakları Saklıdır