Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) verilerinden yaptığı hesaplamaya göre, Ocak 2013'ten Ekim 2019'a kadar geçen dönemde bin 273 elektrik enerjisi üreten anonim şirket kapısına kilit vurdu.
Kırşehir'de hasadı devam eden, ince kabuğu ve lezzetiyle ünlü Kaman cevizinde havaların sıcak gitmesi sayesinde son 5 yılın en yüksek rekoltesine ulaşılması bekleniyor.
TÜRKİYE’nin kırmızı nar cenneti Antalya’nın Döşemealtı ilçesi Çığlık mevkiinde hasat başladı. 1,8 ile 2 TL arasında satışı yapılan kırmızı nar, renk ve boylarına göre ayrılarak ihraç ediliyor. Rusya başta olmak üzere Almanya, Hollanda gibi Avrupa ülkelerine gönderilen kırmızı narın üreticisi, fiyatlardan ve ürün kalitesinden memnun.
Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin giderek içinden çıkılmaz bir hale gelmesi ve döviz kurundaki dalgalanma yerli üreticinin rotasını yurt dışına çevirmesine neden oldu. Yerli üreticinin yurt dışında yaptığı yatırımın boyutu 2018 yılı sonu itibariyle 38 milyar dolara ulaştı.
Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım "İç fıstığın kilogram fiyatı 2019 başında 110 lira civarındaydı. Geldiğimiz noktada 180 lirayı bulmuş durumda. Son 2 ayda ise iç fıstığa gelen zam 45 lira" dedi.
Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, 2019 yılında süt üretim miktarı bakımından Konya'nın 1 milyon 315 bin 120 tonla birinci olduğunu söyledi.
Son dakika... Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık %10,41, aylık %3,02 arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılı Şubat ayı ‘Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları’ verisini açıkladı. Buna göre, en yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 4,43, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 4,56 oranlarıyla külçe altında gerçekleşti.
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, nisanda en fazla reel getiri külçe altından sağlandı.
ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), nisanda aylık yüzde 1,3 ve yıllık 1,2 azalarak beklentilerin üzerinde bir düşüş kaydetti.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hububat üreticisinin açıklanan fiyatlardan memnun olduğunu söyledi.
Korona virüs nedeniyle yüzde 40 daralan otomotiv sektöründeki, Japon lastik üreticisi Bridgestone Fransa'daki fabrikasını kapasite fazlası nedeniyle kapatacağını açıkladı. Sendika, ise günde 17 bin 500 düşük profilli lastik üreten 800'den fazla çalışanın işsiz kalacağına dikkat çekti. Fransa Çalışma Bakanı Elisabeth Borne ve Ekonomi Bakanı Agnes Pannier-Runacher kararın zalimce olduğunu açıkladı.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle küresel piyasalardaki belirsiz ve risklerin petrol piyasasını ve ekonomik toparlanmanın hızını etkilemeye devam edeceğini belirtti.
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, ocakta en fazla reel getiri BIST 100 endeksinde sağlandı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ilişkin Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi'ni (YD-ÜFE) açıkladı. Yurt dışı üretici fiyatları, Ocak'ta aylık bazda yüzde 1.37, yıllık bazda yüzde 32.51 ve 12 aylık ortalamalara göre de yüzde 24.58 arttı. Sanayinin iki sektörünün yıllık bazdaki değişimleri ise madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 33,07, imalatta yüzde 32.49 artış olarak gerçekleşti.
Gayrimenkul sektöründe en önemli gündemlerden biri de fiyat artışı. Konut üreticilerine göre artan maliyetler nedeniyle bu artış sürecek.
ABD Ticaret Bakanlığı, ülkedeki çip üreticilerinin yarı iletken stoklarının küresel çip krizi nedeniyle azaldığını açıkladı.
Abdi İbrahim, ‘HEAL2030’ sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında ilaç sektöründeki faaliyetleri için ihtiyaç duyduğu ürün ve hizmetlerin alımında yerli...
İki yıldan fazla süredir üzerinde çalışılan ve bir türlü TBMM gündemine getirilemeyen Hal Yasası’na ilişkin çalışmalar hızlandı.
© 2018 LİZKUR | Tüm Hakları Saklıdır