Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Aleksey Gordeyev, küresel tahıl piyasalarında istikrar sağlanması ve küresel açlıkla ilgili sorunların çözümü için tahıl sektöründe OPEC benzeri bir yapı kurulmasını teklif etti.
Yeni Ekonomi Programı ile atıl tarım alanlarının üretime kazandırılması hedeflenirken, bu amaçla arazi bankacılığı sisteminin kurulması için altyapı düzenlemesi yapılacak.
ABD'ye yumurta ihracatı için uzun süredir çalışma yürüten ihracatçılar, bu pazara ilk yumurta sevkiyatını gerçekleştirdi.
Tarım ve Orman Bakanlığınca kırsalda yaşayan kadınlara yönelik çok sayıda proje hayata geçirilirken, tarımsal üretimden girişimciliğe kadar çok farklı alanda eğitim hizmeti de veriliyor.
Tarım-ÜFE, 2019 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,59 arttı.
Amasyalı girişimci Halit Çelebi, 46. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi'nde "Karakovan balı" kategorisinde birinci, "Kristalize bal" kategorisinde üçüncü oldu.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "2019 yılı sulama sezonunda İzmir’de 481 bin 810 dekar arazi sulandı, İzmirli çiftçilerimiz ve ülke ekonomimiz yaklaşık 415 milyon TL gelir elde etti" dedi.
Tarım Kredi Kooperatiflerince, üretim artışı ve verimlilik sağlanmasında büyük önemi bulunan tarımda dijitalleşme ve teknoloji kullanımı, 2'nci Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nda masaya yatırılacak.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, elektriğin kilovat saat ücretinin 80 kuruşu aştığına dikkat çekerek, acil olarak indirime gidilmesi gerektiğini söyledi.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle Ulusal E-Tarım Stratejisinin Desteklenmesi Projesi hayata geçirildi.
Bitkisel üretimin artması için verilen tarımsal destekler, başta mazot ve gübre olmak üzere girdi fiyatlarındaki değişimler dikkate alınarak belirlenecek.
Geleceğe Nefes kampanyasında, 11 Kasım 2019 saat 11.11’de, Türkiye genelinde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidan toprakla buluşacak.
TARIM ve Orman Bakanlığı’nca ’geleceğe nefes’ sloganıyla 81 ildeki 2 bin 23 noktada başlatılan 11 milyon fidan dikimi kampanyasında hedef, 4 Kasım’da aşılırken, bugün itibarıyla sahiplenilen fidan sayısı, 13 milyon 552 bin 337 oldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı, soğan, havuç, marul, kırmızı baş lahana ve brokoli gibi önemli kışlık sebze türlerinde yerli hat ve yeni çeşitler geliştirilmesi için çalışma başlattı. Bu sebzelerde gen havuzlarının oluşturulması ve ıslah programlarıyla dünya pazarlarında rekabet gücü yüksek, tüketici talebine uygun türler üretilebilecek.
Türkiye’de var olan toplam 266 milyon 766 bin 913 dekar tarım alanının yüzde 15’i, yani 39 milyon 474 bin 630 dekarı ipotek altında bulunuyor.
Tarım sektörünün takibe düşen borcu bir yılda yüzde 49 artarken bazı illerde artış oranı yüzde 100’ün üzerinde. Çiftçi, borcunu ödeyebilmek adına ürününü bedelinin altında satmak zorunda kalıyor.
TİGEM bu yıl 237 safkan Arap tayının satışından 22 milyon 981 bin lira gelir elde etti, söz konusu tutar son 10 yılın rekoru oldu. "Sancar" ve "Arapoğlu" isimli safkan atlar 700'er bin liraya alıcı buldu.
Tarım ve Orman Bakanlığınca, başta sektör temsilcileri ve STK'ler olmak üzere toplumun her kesiminin değerlendirmesi alınarak koordine edilen, tarım ve ormana dair 25 yıllık yol haritasının belirleneceği 3. Tarım ve Orman Şurası yarın başlayacak.
Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, “Türkiye'de toplam sayısı 400 ile 500 arasında olan bir market zinciri açmak istiyoruz. Türkiye'nin dört bir tarafında kooperatif marketler açarak çiftçiden aldığımız gıda ürünlerini doğrudan tüketicimizle buluşturacağız" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "IPARD 8'inci Başvuru Çağrısı ile işleme ve pazarlama sektörlerinde, 50 milyon avro yani 320 milyon liralık hibe paketini üretici, yetiştirici ve yatırımcılara sunuyoruz" dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Türkiye'nin hayvancılıkta yaklaşık 1 milyar 100 milyon dolarlık ihracatı, 610 milyon dolarlık da ithalatı bulunduğunu belirterek, "Hayvansal üretimde Türkiye 2019'da net ihracatçı bir ülke." dedi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'nin domates üretiminde dünyada üçüncü sırada yer aldığını söyledi.
"Anadolu Mandasının Halk Elinde Islahı Projesi" kapsamındaki desteklerle, 2010'da 85 bine kadar gerileyen manda sayısı 200 bin seviyesine yaklaştı
Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Uluslararası Gıda İsrafı ve Politikaları Uzmanı Camelia Bucatariu, Gıda Kaybı Endeksi'nin ilk küresel tahmininin bu yıl açıklandığını belirterek, "Son verilere göre, dünyada tarladan satış aşamasına kadar giden süreçte gıdaların yüzde 13,8'i kaybediliyor." dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kırsal kalkınmaya katkı sağlamak, köyden kente göçü önlemek ve eğitimli girişimcileri desteklemek amacıyla 4 pilot ildeki girişimcilere 100 bin liraya kadar hibe desteği verilecek.
Rusya'dan 201 bin ton şeker ithal edilmesine ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Söz konusu ithalat yalanlanmazken, yurt içinde tüketilmek üzere şeker ithalatı yapılmadığı, şeker ithalatının, sadece ihraç edilen işlenmiş mamul ürünlerde kullanıldığı savunuldu.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2020 yılında 22 milyar liralık tarımsal destek vereceklerini belirterek, "2020'ye girerken, 'Güçlü Tarım, Güçlü Türkiye' ilkesiyle rekabetçi, örgütlü, teknolojik ve sürdürülebilir üretim modelleri için çiftçimizle, üreticimizle birlikte, omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, orman yangınları için yeni bir uçağın denemesinin yapılacağını söyledi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, baklagil üretimine ve tüketime yönelik sorunların tespiti ve çözümü için politika belgesi hazırlandı.
TARIM ve Orman Bakanlığı, 11 Kasım 2019’da ’Geleceğe Nefes Seferberliği’ kapsamında Türkiye genelinde dikilen 11 milyonu aşkın fidanın yüzde 95’inin tuttuğunu açıkladı.
Kırşehir'de, 5 yılda "Sürü Yöneticisi Elemanı Benim Projesi" kapsamında düzenlenen kursları tamamlayan 481 kişi sertifika aldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından geliştirilen renkli pamuk çeşitlerinde deneme üretiminde başarılı olundu. Bu yıl renkli pamukların sözleşmeli üretim modeli ile üretilmesi sağlanacak.
Yetiştiricilerin düve alım desteğinden yararlanabilmesi için hayvanları temin edebilecekleri yerlere birliklerin yanı sıra yetiştirici ve üretici örgütleri de eklendi.
Son dakika... Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık %10,41, aylık %3,02 arttı.
Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Boyu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ifşa ettiği listede bazı markaların yine yer aldığını söyledi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'deki biyolojik çeşitliliğin ekonomiye kazandırılacağını belirterek, "Genetik kaynaklarımıza dayalı fikri mülkiyet haklarından ülkemizin faydalanmasının önü açılacak, Ar-Ge çalışmalarıyla endüstrinin çeşitli kollarında istihdam sağlanarak kalkınmamıza ivme kazandırılacak" dedi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) destek almaya hak kazanan projeleri ile Sivas’ta arıcılık ve tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği alanlarında 15 milyon liralık kaynak oluşturulacak.
İspanya'da tarım işçileri, hükümetin aldığı sektöre destek veren kararlara rağmen ülke genelinde eylemlerini devam ettiriyor.
Tarımsal işletmelerde mevsimlik tarım işçilerinin ortalama günlük ücretleri, 2019'da bir önceki yıla göre yüzde 17,1 artışla 87 lira, sürekli tarım işçilerinin aylık ücretleri ise yüzde 14,4 artışla 2 bin 422 lira oldu.
Tarım ve Orman Bakanlığınca geçen yılki 1 milyon 215 bin 996 gıda denetiminde 16 bin 428 adet idari para cezası verilirken, savcılıklara suç duyurusunda bulunulan işletme sayısı 174 oldu.
Tarım ve Orman Bakanı Bakanı Bekir Pakdemirli, bu sezon geçen sezona göre 3 kat daha fazla hamsi yakalandığını belirterek, 2023 yılında su ürünleri ihracatını 1 milyardan 2 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal üretimin aksatılmadan yürütülmesi ve gıda arz güvenliğinin sağlanmasında önemli bir görev üstlenen mevsimlik tarım işçilerinin, korona virüs (Kovid-19) nedeniyle hijyen ve koruyucu malzemelere erişimi ile nakil ve barınma koşullarının iyileştirilmesi için harekete geçti.
Türkiye son günlerde kritik süreçlerden geçiyor. Turizmden ihracata kadar birçok sektör koronavirüs salgınını derinden hissediyor. Bu süreçte en dikkat edilmesi gereken sektör ise tarım.
Gazeteci Cem Seymen, korona virüs pandeminin en faydalı tarafının, yerli üretime geçmek için zemin hazırlaması olduğunu söyledi.
Tarım Sigortaları Havuzu’nca (TARSİM) geçen yıl Türkiye genelinde, 26 milyon dekarın üzerinde alanın, 5,1 milyon büyükbaş ve küçükbaş hayvanın sigortalandığı, sigortalı üreticilerden ve yetiştiricilerden tüm tarım sigortası branşlarında 371 binin üzerinde hasar ihbarı alındığı ve 1,3 milyar TL hasar ödemesi yapıldığı bildirildi.
Stratejik ürünlerde rekolte artışını sağlamak için Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Programı başlattıklarını belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Yazlık ekim yapılabilecek alanlarda ekilişlerin kesintiye uğramaması ve tüm ekilebilir arazilerin üretime katılması için 21 ilde üreticilerimize tohumların yüzde 75’ini hibe ediyoruz” dedi.
Üreticilerin koronavirüs nedeniyle mağdur edilmemesi, ekim ve hasat dönemlerini sorunsuz geçirmeleri için art arda alınan önlemlere yenileri ekleniyor. Bunlar içerisinde en önemli iki başlıkla ilgili çalışmalar, Maliye ve Tarım bakanlıklarında yürütülüyor.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz "Özellikle 2018'deki döviz ve faiz artışında hem çiftçimiz hem de biz mağduriyet yaşadık. Bunu gidermek için tarımsal girdi kredilerinde sabit faize geçmeyi öngördük ve uygulamayı başlattık" dedi.
Türkiye'nin dört bir yanına ve dünyanın farklı bölgelerine yaş sebze ve meyve gönderen Antalya'daki çiftçiler, çalışma saatlerine ramazan ayına göre düzenleme yaptı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, iyi ve organik tarım faaliyetlerinin kontrollerinde mücbir sebeplerin ortaya çıkması durumunda, yıllık kontrol sıklığı, haberli ve habersiz kontrol sayısıyla sertifikaların geçerlilik sürelerine ilişkin düzenleme yapabilecek.
Korona virüs salgını çiftçilerin ekonomik durumunu da olumsuz etkilerken tarımsal üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne (TKK) olan düşük faizli kredilerinden kaynaklı borçlarının 6 ay ertelenmesi kararlaştırıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı düzenlemeyle gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde son tüketiciye arz edilecek bitkisel ve bitkisel kaynaklı gıdalardaki trans yağ içeri oranına yüzde 2 sınırlaması getirildi.
Tarım Kredi Yem AŞ, 2019 yılını 1,1 milyon ton karma hayvan yemi üretimiyle tamamlamasının ardından, İzmir-Tire ve Şanlıurfa fabrikalarının devreye alınması, Sakarya fabrikasının da revizyonuyla kapasitesini 1,8 milyon tona yükseltecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım alanlarında, gıda üretimi sırasında ve hayvan üretim yerlerinde alınacak COVID-19 tedbirlerini açıkladı.
Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurusunun 30 Haziran’da sona ereceği bildirdi.
Geçen yıl üretilen pamuk için kütlü pamuk fark ödemesi desteği, dekar başına 500 kilogram üzerinden ödenecek.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hububat üreticisinin açıklanan fiyatlardan memnun olduğunu söyledi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bakanlık olarak uyguladıkları politikalarla üretici ve tüketicilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, "Pandemiyle mücadelede ülkemiz başarılı bir grafik çizip dünya ülkelerine de örnek oluyor. Bu salgını hayırlısıyla hep beraber atlatacağız ve özlediğimiz o eski bayramlara elbet yine kavuşacağız." ifadesini kullandı.
Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz "Okullarda oluşturulacak Akıllı Tarım Atölyeleri ile tarımı ortaöğretim çağındaki çocuk ve gençlerin gündemine sokacağız. Çocuklarımız erken yaşlarda teknolojiye olan ilgilerini tarım teknolojilerine odaklayarak üretime destek sağlayacak" dedi.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, gerekli hazırlıkların tamamlanmasıyla Tarım Kredi ürünlerini dijital pazar üzerinden de satacaklarını bildirdi.
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "Herkesin bildiğinin aksine İstanbul'un yüzde 44,4'ü orman." dedi.
İYİ Parti ekonomik ve sosyal kalkınma projesi hazırlıyor. İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı İsmail Tatlıoğlu, “Tarım, Turizm ve Teknolojiyi kapsayan bir kalkınma projesi üzerinde çalışıyoruz. İYİ Parti olarak bu 3T’yi de kapsayan çok geniş, kompakt bir kalkınma projesi üzerinde çalışıyoruz” dedi.
KORONAVİRÜSÜN ilk 4 ayında yaşanan gıda enflasyonu ve yüksek fiyatlar, üç bakanın katıldığı Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasalarını İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplatısında değerlendirildi.
Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,88, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,59 arttı.
TARIM ve Orman Bakanlığı, orman yangınlarıyla mücadele için atağa geçti. 40 dakikadan 12 dakikaya kadar düşürülen yangına ilk müdahale süresinin, 10 dakikaya kadar indirilmesi hedefleniyor.
Kars’ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD II Programına ait 9. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında “302-Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbiri için son başvuru kabul tarihi 10 Temmuz 2020 Cuma günü saat 18.00’a kadar uzattı.
Tarım ve hayvancılıkla ilgili projelere başvuru tarihi 7 Temmuz’a uzatıldı.
Bakan Pakdemirli, 7 alanda daha destek ödemelerine başladıklarını açıkladı.
GAPBKİ Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz "GAP Mastır ve GAP Eylem planlarında özellikle organize sanayi alanlarının kurulması ve geliştirilmesine yönelik eylemler yer aldı. Eylem planlarıyla birlikte daha önce bölgemizde 8 adet olan organize sanayi bölgesi şu anda 18'e ulaşmış oldu" dedi.
Meclis Tarım Komisyonu’nda kabul edilen Tarım Torba Kanunu teklifinde yer alan düzenlemeyle gıda güvenliği ve güvenirliği konusunda yanıltıcı reklam yapılamayacak. Konu hakkında açıklamalarda bulunan TBMM Tarım Komisyonu Başkanı Kılıç, reklam yapanlara “Tavuk eti, kanser yapar diyorlar.” “Niye yapar? Nereden biliyorsun? Var mı bir delilin?” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "2019 yılında Katar, Sudan, Irak ve Lübnan olmak üzere 4 ülkeye 163 bin küçükbaş hayvan ihraç ettik. Yani artık ithal etmiyoruz" dedi.
Mısır alımı, ülke genelinde 260'ı iş yeri, 156'sı protokol imzalanan lisanslı depo olmak üzere toplam 416 noktada yapılacak.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) mısır alımını, Türkiye genelinde 260'ı iş yeri, 156'sı protokol imzalanan lisanslı depo olmak üzere toplam 416 noktada gerçekleştirecek.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) 220 bin ton arpa alımı ve bunun için ödenen 250 milyon lira ile geçen yılın tamamında alınan arpa miktarını şimdiden geçti. Böylece yılın 7 ayında arpa alımında rekor seviyeye ulaşıldı.
Dünya Gazetesi'nin tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, bugünkü yazısında Türk tarımının içerisinde bulunduğu acı tabloyu ortaya koydu. Yıldırım, Türkiye'nin pamuk ithalatının 1 milyon ton olduğunu belirtirken, iç savaştaki Suriye’den, arazi kiralanan Sudan’dan bile ithalat yapıldığını ifade etti.
Türkiye’nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olan Manisa’dan gelen haberler üreticilerin son yılların en zor dönemlerinden birini geçirdiğine işaret ediyor.
Türkiye'nin Rusya'dan tarım ürünü ithalatı bir önceki yıla göre yüzde 42 artış gösterdi.
Türkiye yılın ilk 8 ayında toplamda 102 milyar 478 milyon 277 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Toplam ihracatta geçen yıla göre bir miktar düşüş yaşansa da 7 sektör ihracatını arttırmayı başardı. Bu sektörlerden 5’inin tarımla bağlantısı olması ise dikkat çekti. Yılın ilk 8 ayında, 2019’un aynı dönemine göre Türkiye’nin tarım ihracatı yüzde 4.5 artarak 14 milyar 915 milyon 740 bin dolara yükseldi.
Türkiye, son yıllarda sağlıktan savunmaya, sanayiden uzaya kadar birçok alanda yerli ve milli teknolojilere odaklanırken tarım teknolojilerindeki yenilikler de TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne taşındı. Festivalde bu yıl ilk kez tarım teknolojileri de yarışıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, dünyanın en pahalı mantarları arasında bulunan "trüf"ün üretimini artırmak amacıyla yatırımcılara davette bulundu. Bakanlık tarafından trüf mantarı bahçe yatırımlarının artırılması amacıyla hazırlanan rehberde, bu alandaki yatırımın ekonomik olarak karlı olacağı vurgulandı.
Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) ağustosta bir önceki aya göre yüzde 0,22, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,36 arttı.
Giresun'da, sel afetinden etkilenen çiftçilere büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ile arılı kovan dağıtılarak mağduriyetlerinin giderildiği bildirildi.
Küresel gıda fiyat endeksi, eylülde bir önceki aya göre yüzde 2,1, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 5 artarak 97,9 değerine yükseldi.
Ünlü tarım uzmanı Cem Seymen gıda fiyatlarındaki artışının sebebini tarım girdilerinin ithal olmasına bağladı. Seymen uzun yıllardır uyarılarda bulunmasına rağmen bir şeylerin değişmediğini de söyleyerek sitem etti.
Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın "Tarım kredilerinde payımız yüzde 65'lere yükseldi. 2012 sonunda 18 milyar lira olan tarım kredilerimizin bakiyesi 30 Eylül 2020 itibarıyla 76 milyar liraya ulaştı" dedi.
Sürdürülebilir tarım uygulamaları hem güncel tüketim ihtiyaçlarını güvenle karşılıyor hem de gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılayacak üretim zincirini garanti altına alıyor. Toprak, endüstriyel tarım uygulamalarının verdiği zarardan kurtuluyor. Bölgesel üreticiler daha fazla kazanırken çevre daha az zarar görüyor. Küçük tarım alanlarından bile daha fazla verim alınıyor.
Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunulan 2021 yılı bütçesinde tarım ve sulamaya ayrılan kaynak 57,5 milyar lirayı bulurken, tarımsal destek programları için öngörülen ödenek 22 milyar lira oldu.
Tarımsal arazi alım satımı, ipotek gibi işlemlerde tüm alıcı ve satıcıların yararlanabileceği bir veri tabanı ile tarımsal arazi piyasasının oluşması sağlanacak.
Tarım arazilerinin miras ve satış yoluyla bölünmesinin önlenmesi amacıyla mirasçılara arazi ediniminde finansal destek sağlanacak.
ABD'de tarım dışı iş gücü verimliliği, 2020'nin üçüncü çeyreğinde yüzde 4,9 artarken, birim emek maliyeti yüzde 8,9'luk azalış kaydetti.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 10 metreden küçük boylardaki balıkçı gemilerini destekleme ödemelerine bu yıl da devam edeceklerini belirterek, küçük ölçekli tekne sahiplerine 3 yılda 28,2 milyon lira ödeme yaptıklarını bildirdi.
Türkiye'de geçen yıl 6 milyon ton olarak kayıtlara geçen mısır üretiminin bu yıl 6,5 milyon tonu bularak Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşması bekleniyor.
Kendine yeten ülke olmaktan çıkan Türkiye, 126 ülkeden 133 bakliyat meyve ve sebze ithal eder hale geldi. Tarımsal ürünlerin ithalatına 2020 yılının ilk 9 aylık bölümünde 11 milyar 740 milyon dolar ödedik.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlık taşra teşkilatına 826 kadrolu işçi alımı yapılacağını açıkladı. Pakdemirli, alımlarda mülakat yerine kura yönteminin kullanılacağını belirtti.
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Seyhan Nehri Toplu Makineli Çalışması ile toplam 90 mahalle ve 1 milyon 552 bin dekarlık alanda, yıllık 5 milyar 207 milyon liralık tarımsal üretimi taşkın risklerine karşı korumayı hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2012'den bu yana IPARD kapsamında 14 bin 476 projeye, 1 milyar 251 milyon euro destek verildiğini açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, küçük ölçekli geleneksel kıyı balıkçılarına saat 18.00'den sonra 13 milyon 733 bin lira destekleme ödemesi yapılacağını duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çeşitli kalemlerde yaklaşık 890 milyon liralık destek ödemelerinin bugün hesaplara yatırılmaya başlanacağını açıkladı.
Tarımsal ürünlerin yakından takip edilmesini sağlayan erken uyarı sistemleri, tarımsal ürün arzının, fiyatlarının ve tarladan markete arz zincirinin izlenmesine yönelik 3 ayaktan oluşuyor.
Son dakika haberine göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçilere yönelik yaklaşık 1 milyar 262 milyon TL'lik destek ödemelerinin bugün hesaplara yatırılmaya başladığını açıkladı.
Gelen son dakika haberine göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: "Üretici ve balıkçılarımıza yaklaşık 140 milyon liralık destek ödemesine bugün başlıyoruz." açıklamasında bulundu.
Kırsal kalkınma destekleri kapsamındaki tarıma dayalı yatırımların tamamlanması için tanınan süre 4 ay uzatıldı.
Tarım sektörü, tarihin en yüksek ilk çeyrek ihracatını gerçekleştirdi. Türkiye'nin tarım ihracatı, ilk 3 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,1 artarak 6 milyar 621 milyon 84 bin dolara çıktı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), bu yılın ilk çeyreğinde 949 proje için 369,5 milyon lira hibe desteği sağladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, çölleşme ve kuraklığın olumsuz etkilerini en aza indirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Türk Gıda Kodeksi Pestisitlerin Maksimum Kalıntı Limitleri Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı bazı aroma verici maddelerin piyasaya arzını yasakladı. Satışta bulunan malzemeler ise sadece raf ömrü süresince piyasada...
Türkiye’de tarımsal üretimin gelişmesinin önündeki en büyük engellerden biri parçalı tarım arazileri. Tarım ve Orman Bakanlığı bu tarım arazilerinin...
Sürdürülebilir finansman mekanizmalarının ve araçlarının doğru kurgulanmasının stratejik önem taşıdığına dikkat çeken DenizBank Finansal Kurumlar Grubu ve...
TARSİM Genel Müdürü Serpil Günal, kuraklıktan endişe eden çiftçilerin sigorta yaptırdığını, kuraklık sigortasına talebin yüzde 300 arttığını belirterek,...
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci 890 milyon 642 bin 249 liralık tarımsal destekleme ödemelerini bugünden itibaren çiftçilerimizin hesaplarına aktarmaya...
Ziraat Bankası tarımsal üretimi desteklemek ve teşvikleri arttırmak üzere yeni kredi çözümlerini duyurdu. Pandemiyle birlikte tarıma olan ihtiyacın daha net...
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, son günlerde herkese ilgilendiren gıda arzı güvenliği konusu olduğuna dikkat çekti. Kirişci, Yeni bakan olduğumuzda bir...
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Belçika’da üretilen ‘Kinder’ markalı bazı ürünlerde tespit edilen salmonella bakterisine,...
Türkiye genelinde tarım üretiminde verimi yükseltmek, gençlerin hayvancılığa olan ilgisini arttırmak ve bilinçli üreticiler yetiştirmek amacıyla “çiftçi...
Tarımda yaşanan sorunların çözümü, üreticilerin şikâyetlerinin giderilmesi ve girdi fiyatlarındaki artışın önlenmesi için üç başlıklı çalışma başlatıldı....
Yaşar Üniversitesi Gıda ve Tarım Topluluğu ile Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü iş birliğinde ‘Başaktan Buğdaya, Undan Ekmeğe: Sürdürülebilir Üretim...
© 2018 LİZKUR | Tüm Hakları Saklıdır