Doğalgaz, elektrik ve akaryakıtın ardından bir zam da süt fiyatlarına geldi. Sütün litre fiyatı 2 TL'den 2.30 TL'ye yükseldi.
Toplanan inek sütü miktarı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 azaldı.
Antalya’da günde 6 kiloya kadar süt verebilen Halep keçisine talep artıyor. Keçi yetiştiricisi Hacı Mahmut Demir, Türkiye'de az görülen keçilerinden oldukça iyi verim aldığını belirterek, keçi sayısını artırmak istediğini söyledi.
Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, çiğ süt alım fiyatlarında önceki yıllarda uygulanan ve sütün kalitesini belirleyen süt yağı, süt proteini, somatik hücre sayısı gibi kriterlerin yeniden uygulanmasını istedi.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, "Uygun fiyata et satışıyla birlikte kıyma ve kuşbaşı fiyatlarında önemli bir artış yaşanmaması da bizim için çok önemli" açıklamasında bulundu.
Aralık 2020 tarihine kadar geçerli olacak şekilde çiğ sütte 2.30 TL olarak belirlenen ‘referans fiyat’ üreticileri memnun etmedi. Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, üreticinin borç batağında olduğunu söyledi.
Türkiye genelinde toplanan inek sütü miktarı, Kasım 2019'da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 azalarak 727 bin 917 tona geriledi.
Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, 2019 yılında süt üretim miktarı bakımından Konya'nın 1 milyon 315 bin 120 tonla birinci olduğunu söyledi.
Türkiye'de 1 milyon 315 bin ton süt üretimiyle ilk sırada yer alan Konya, Karapınar ilçesindeki tesislerinden günlük 25 ton sütü Avrupa Birliği ülkelerine gönderiyor.
Ticari süt işletmelerince Aralık ayında 780 bin 842 ton inek sütü toplandı
23 yıldır kesintisiz olarak Amerika’ya peynir satan Teksüt, 2019’da ihracat yaptığı ülke sayısını 14’ten 22’ye çıkardı. Böyleyce ABD’den Avrupa’ya, Afrika’dan Asya’ya dek 4 kıtada ürünlerini farklı pazaralara ulaştırdı.
Adana'da bir besici tarafından üretilen eşek sütü, litre fiyatı 150 TL olmasına rağmen yoğun ilgi görüyor.
Ülke genelinde toplanan inek sütü miktarı, ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,9 artarak 806 bin 721 ton oldu.
Dünya gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım, korona virüs salgının süt sektörünü de vurduğunu dile getirdi. 65 yaş üzeri vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte üreticinin ineklerini sağamadığını ya da satış merkezlerine getiremediklerini ifade etti.
Korona virüs salgının ardından gıda tüketim alışkanlıkları da değişmeye başladı. Salgın öncesinde zararlı olarak nitelendirilen ambalajlı gıdalara ilginin arttığı öğrenildi.
Gıda üzerine faaliyet gösteren ve geçen yıl kayyum atanan Yörsan firmasının iflas talebi kabul edildi. Böylece 56 yıllık firma resmen iflas etti.
Türkiye genelinde toplanan inek sütü miktarı, mayısta geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2 azalarak 895 bin 122 ton oldu.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Çiğ süt desteği ödemesi kapsamında, 254 bin 300 üreticimizin 2,45 milyon ton çiğ sütü için 329,4 milyon lira destek ödemesini 24 Temmuz Cuma günü saat 18.00'den sonra ödüyoruz" dedi.
TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Doç. Dr. Mesut Gökten "TÜRKSAT 6A Projesi'nde uydunun son test modeli olan mühendislik modeli ve uzaya gönderilecek gerçek uydu olan uçuş modelinin üretim ve entegrasyonuna başlandı" dedi.
Et ve Süt Kurumu, büyükbaş karkas et alım fiyatları ile ilgili açıklamada bulundu. Kurum, et fiyatında kilogram başına 2 liralık artışa gittiğini duyurdu.
Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı yüzde 1,2 arttı
Sütaş, Bingöl’de 2018’de temellerini attığı süt tesisleri için ‘Bölgesel Etki Analiz Raporu’ hazırladı. Buna göre Bingöl, 2033’te Türkiye’de kişi başı gelirde 73’üncü sıradan 38’inci sıraya yükselecek. Sütaş’ın oluşturacağı 1 kişilik istihdam bölgede 8 kişilik ilave istihdam oluşturacak.
Bir dönem Türk Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (TÜSİAD) başkanlığını da yürüten Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ile bir araya geldik. Göçmen...
© 2018 LİZKUR | Tüm Hakları Saklıdır